ZAGREB

25FPS: Klasici etnografskog filma u izboru članice žirija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni festival eksperimentalnog filma 25 FPS, uz programe konkurencije i performansa, u subotu donosi klasike etnografskog filma u izboru članice žirija Katrin Mundt.

Treći dan festivala otvara se u 16 sati programom "Žiri predstavlja", u okviru kojega će se njemačka autorica i kustosica Katrin Mundt predstaviti programom "Dezorijentacija".

Njezin izbor obuhvaća pet filmova  nadahnutim etnografskim i postkolonijalnim studijama u kojima inovativni filmski postupci služe za razotkrivanje i dekonstrukciju stereotipnih narativa o Drugome, najavljeno je.

U 18 sati prikazat će se filmovi iz četvrtog bloka natjecateljskog programa objedinjeni naslovom Onkraj solidnog, koji pozivaju na putovanje onkraj slike: u njezine zaboravljene četvrti, podzemne puteve, kriptirane poruke i vrtoglave vrhunce. 

Svoje filmove uživo će predstaviti Vladislav Knežević (Imploder) i Sebastian Bürkner (Nalet).  

U 20 sati na rasporedu je zadnji blok natjecateljskih filmova "Zubati odraz", sa šest naslova koji se bave refleksijama o umjetničkom polju, optičkim iluzijama, pulsirajućim ritmovima i razbijenim staklima.

Veneta Androva (AIVA) i Garegin Vanisian (Srce trči pustinjama – radni naslov) pridružit će se razgovoru nakon projekcije. 

Za termin u 22,30 sati najavljene sui dvije "vrtoglave proširenofilmske" izvedbe koje se odvijaju u sklopu gostovanja festivala Vector Hack. 

Branimir Štivić predstavit će se performansom "Z A V R Z L A M E 2.0 : I Z D A H", a Hrvoje Radnić izvedbom "Sfere itd".

S festivala ističu kako obojica u svojim performansima uparuju arhaične mašine i analogne osciloskope i  moduliraju njihove signale u realnom vremenu kako bi stvorili radikalno drugačije i fascinantne audiovizualne valove koji rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Ulaz na sve projekcije i programe festivala je slobodan uz obvezno preuzimanje ulaznica preko sustava Entrio. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of