KULMINIRALO NEZADOVOLJSTVO

Članovi Kazališnog vijeća HNK-a Split dali ostavku

| Autor: Hina
Ilustracija (Foto: HNK Split)

Ilustracija (Foto: HNK Split)


Članovi Kazališnog vijeća HNK Split koje je imenovao grad, njih pet, dalo je u petak popodne neopozivu ostavku, doznaje se u toj kazališnoj kući.

Članovi Kazališnog vijeća su priopćili da su 31. svibnja nakon održane 19. sjednice Kazališnog vijeća HNK Split podnijeli neopozivu ostavku na članstvo. Navode kako su u okviru zakonskih propisa i svojih stručnih znanja nastojali odgovorno i savjesno pridonijeti radu HNK Split.

"Već duže vrijeme smatramo da situacija u nacionalnoj kući nije dobra i pokušali smo na različite načine, unutar djelokruga i ovlasti Kazališnog vijeća, ukazati na uočene nedostatke u radu aktualne uprave. Zbog puno puta ponovljenih zahtjeva za poštivanjem rokova i procedura, usklađivanja i ostvarivanja programa nacionalne kuće kao i zbog nemogućnosti daljnjeg neovisnog obavljanja vijećničke dužnosti, u ovom nam se trenutku ostavka čini jedinim moralnim i ispravnim činom. Zahvaljujemo Gradu na ukazanom povjerenju i na suradnji koju smo tijekom ovog razdoblja ostvarili. Posebno zahvaljujemo svim djelatnicima Hrvatskog narodnog kazališta Split na njihovoj pomoći i susretljivosti", navode u  priopćenju.

Na kraju dodaju da je Hrvatsko narodno kazalište Split institucija od izuzetne važnosti za kulturni život Splita, te poručuju kako vjeruju da će svi dionici dati sve od sebe da nacionalno kazalište zadrži svoje mjesto "hrama kulture" na ovim prostorima. U potpisu su predsjednica Magdalena Nigoević, potpredsjednik Luka Jadrić, kao i članice Mila Botteri Bulimbašić, Marija Ramljak i Helena Petković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter