RIJEKA

Premijera predstave „Deriva urbana“/„Urban drift“ na riječkim ulicama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstavu „Deriva urbana“/„Urban drift“ (A Part not Apart from a Place), autorski projekt austrijsko-španjolskog kazališnog kolektiva Eléctrico 28 premijerno su u petak na riječkim ulicama izveli članovi ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca.

Riječ je o autorskom projektu, site-specific predstavi u koprodukciji s talijanskim Mittelfestom, koji, kako je najavljeno, razbija kazališnu konvenciju četvrtog zida i pasivne publike te eksperimentalnom izvedbom provodi gledatelje kroz grad pa oni, zajedno s izvođačima, otkrivaju mentalitet Fijumanki, Fijumana i njihovoga grada.

U predstavi sudjeluju glumice i glumci Talijanske drame Serena Ferraiuolo, Andrea Tich, Annamaria Ghirardelli, Stefano Maria Iagulli i Stefano Surian.

„Kada si dopustimo ne žuriti, kada razmotrimo svoje pravo na dodir, miris, kada postanemo oči i promijenimo perspektivu, kada razmišljamo intuitivno i slijedimo taj osjećaj, kada se izgubimo i dopustimo da nas uvuku svojom privlačnosti, mjesta mogu postajati nešto drugo. Mogu se pretvarati u mjesta za povezanost, zaigranost, maštu i sudjelovanje. Što je život nego prelaženje s jednog mjesta na drugo. No, način na koji prolazimo, percipiramo i naseljavamo ih, određuje sve“, naglasili su o predstavi iz autorske ekipe Eléctrico 28.

Eléctrico 28 iza sebe ima rad na najvažnijim kazališnim festivalima u Europi.

Ulice su i inače njihov radni prostor.  Svojim projektima daju maštovit poticaj, osnažujući gledatelje i prolaznike da percipiraju „poredak“ kojeg su dio i otvaraju prozore za alternativne priče i načine odnosa prema okruženju.

Reprizne su izvedbe na programu su 3., 5., 6., 7., 9., 10., 16., 17, i 23. i 23 lipnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini