PONOVLJENI NATJEČAJ

Traži se ravnatelj/ica Muzeja suvremene umjetnosti Istre

Krajem veljače poništen je natječaj za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre jer se, nakon što je natječajna komisija odabrala kandidatkinju Ketrin Milićević Mijošek za treći mandat, nije u zakonski predviđenom roku sastala Županijska skupština da potvrdi odabir. Milićević Mijošek je tada imenovana za v.d. ravnateljice

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S retrospektivne izložbe Harija Ivančića u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u siječnju ove godine (snimio Milivoj MIJOŠEK)

S retrospektivne izložbe Harija Ivančića u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u siječnju ove godine (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Ponovljeni natječaj za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre raspisala je Istarska županija 26. svibnja i ostaje otvoren do 26. lipnja.

Podsjetimo, krajem veljače poništen je natječaj za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre jer se, nakon što je natječajna komisija odabrala kandidatkinju Ketrin Milićević Mijošek za treći mandat, nije u zakonski predviđenom roku sastala Županijska skupština da potvrdi odabir. Milićević Mijošek je tada imenovana za v.d. ravnateljice.

Uvjeti natječaja

Sada je natječaja ponovljen, a uvjeti za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre su završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili pak s njim izjednačen studij, stručne, radne i organizacijske sposobnosti, najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju, aktivno znanje i korištenje talijanskog i pasivno najmanje još jednog svjetskog jezika.

Iznimno, ako se na ponovljeni natječaj ne javi osoba koja ima propisane uvjete, za ravnatelja/icu Muzeja može se, na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada, imenovati osoba koja ima završeno naprijed navedeno obrazovanje, najmanje jednu godinu rada u muzeju ili najmanje pet godina rada u kulturi, odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima te se aktivno koristi talijanskim i pasivno najmanje još jednim svjetskim jezikom. Ravnatelj/ica ne može biti osoba koja prema zakonu kojim se uređuju trgovačka društva ne može biti članom uprave trgovačkog društva.

Uz pisanu prijavu, kandidati/kinje obvezno prilažu: životopis, te, između ostalog, prijedlog Programa rada Muzeja suvremene umjetnosti Istre.

Četiri godine

Ravnatelj/ica Muzeja suvremene umjetnosti Istre imenuje se na razdoblje od četiri godine i može biti ponovno imenovan/a, a za imenovanje ja zadužena Skupština Istarske županije. O rezultatu natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni najkasnije u roku od 45 dana od dana isteka roka za dostavu prijava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of