ZAGREB

Više od 70 tisuća gledatelja filma "Dnevnik Pauline P."

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dugometražni igrani film Nevena Hitreca "Dnevnik Pauline P." i nakon osmog tjedana prikazivanja ne prestaje puniti kino dvorane diljem zemlje i do sada ga je pogledalo 71.188 gledatelja, čime je postao peti najgledaniji domaći film za djecu svih vremena

Film  se i dalje može pogledati u kinima i na organiziranim školskim projekcijama širom Hrvatske, pošto je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima, priopćeno je. 

Osim na redovnim projekcijama, prikazat će se u subotu, 27. svibnja u sklopu filmskog programa za djecu KinoKina u zagrebačkom kinu Kinoteka, gdje će nakon projekcije gostovati glumci iz filma Jakov Švarc i Ramona Ivanda.

Film je nastao u produkciji studija Jaka, a temelji se na istoimenom dječjem romanu, ujedno i školskoj lektiri za treći razred osnovne škole, autorice Sanje Polak. 

Radnja prati samouvjerenu i duhovitu učenicu 3.c razreda koja uvijek govori svoje mišljenje i pronalazi rješenja, a život joj ispunjen je školskim i obiteljskim događajima te duhovitim kritikama stvarnosti. 

Naslovnu ulogu ima Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić. 

Glume još Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of