ZAGREB

Film "Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma" u kinima uz Praznik rada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dokumentarni film "Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma", priča o bračnom paru sociologa koji ni u mirovini ne odustaje borbe protiv kapitalizma, prikazuje se u svibnju u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, najavio je distributer Restart uoči Praznika rada.

Monique i Michel Pinçon-Charlot cijelu su karijeru istraživali nejednakosti u društvu, secirajući u svojim znanstvenim radovima ona 'jedan posto ultra-bogatih'. U braku su duže od pedeset godina i veći dio tog vremena radili su zajedno u prestižnom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja.

Umirovili su se prije 15 godina kako bi uživali u dobrom, mirnom životu u pariškom predgrađu, no to im nije uspjelo jer, kako Monique kaže: "Danas, kao i jučer, nema drugog rješenja osim revolucije".

Kako se ističe u najavi tog filma francuskog redatelja Basilea Carré-Agostinija, pravi odmor ovog bračnog para aktivista morat će još malo pričekati jer u francuskoj prijestolnici svako malo izbijaju prosvjed.

Njihova je misija mladim ljudima objašnjavati strukturu društvene nejednakosti i obrasce koji osiguravaju da bogati postaju još bogatijima, da proučavaju novije socijalne pokrete i gledaju tko su ti koji, eventualno, na leđima i u glavi mogu iznijeti socijalnu pobunu i otpor postojećem stanju, dodaje se.

Film će se prikazati u Dubrovniku (1. svibanj), Križevcima (2. svibanj), Splitu (2. i 19. svibanj), Zagrebu (od 4. svibnja), Rijeci (3. i 9. svibanj) i Samoboru (6. i 7. svibanj).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum