ZAGREB

Svjetska premijera filma "Ispod maske" Dariana Bakliže u Annecyju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kratkometražni animirani film "Ispod maske" Dariana Bakliže svjetsku će premijeru imati u sklopu natjecateljskog programa studentskog filma Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, koji će se održati od 11. do 17. lipnja.

"Imati svjetsku premijeru diplomskog rada na jednom od najvećih i najznačajnijih svjetskih pozornica kakav je Annecy festival izuzetna mi je čast. Nakon gotovo dvije godine rada teško je doživjeti veću satisfakciju i još uvijek mi se ta činjenica čini nestvarnom", rekao je Bakliža, a prenosi HAVC.

Filmom se prisjeća na jedan kratki period rane mladosti, "uobičajeno bezbrižne, ali i bešćutne, koji tek s vremenskim odmakom dobiva pravu kvalifikaciju – vršnjačko nasilje". 

"Namjera mi je bila da kombinirajući žanrovske elemente drame i horora pojačam dojam i potaknem prisjećanje publike na vlastito iskustvo bilo kao žrtve ili kao nasilnika", dodao je.

Njegov diplomski rad nastao je na temelju kratke priče Mihovila Rismonda, apsolventa dramaturgije Akademije dramske umjetnosti, o dječacima koji fizički pokazuju svoje neshvaćanje nekoga tko je drugačiji od njih te forsiraju takvo ponašanje do krajnjih granica. 

Kako je ranije objavljeno, na ovogodišnjem, 46. izdanju festivala u Annecyju prikazivat će se još četiri hrvatska naslova.

"Haljina za finale" Martine Meštrović, "Eeva" Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova i "11" Vuka Jeremovića dio su natjecateljskog programa kratkometražnih filmova, a "Sjeti se kako sam jahala bijelog konja" Ivane Bošnjak Volda i Thomasa Johnsona Volda natjecateljskog programa Perspectives. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom