ZAGREB

"Cvrčka i mravicu" u mjesec dana vidjelo više od 40.000 gledatelja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski animirani film "Cvrčak i mravica", priču inspiriranu Ezopovom basnom koja se u kinima prikazuje od 5. siječnja, dosad je vidjelo 41.628 gledatelja.

Film se trenutačno prikazuje i u kinima Bosne i Hercegovine, a uskoro počinje njegovo prikazivanje i u kinima u Poljskoj. Nakon predstavljanja na 27. festivalu dječjeg filma "Schlingel" u Chemnitzu, bit će prikazan na brojnim inozemnim festivalima na koje je pozvan u 2023. godini, ističe se u priopćenju.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu stvaranom 3D tehnologijom. Redatelj je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže.

Likove u plemenitoj priči o toleranciji i suživotu cvrčka i mrava, svojim su glasovima oživjeli Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary.

Film je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uvrštenje u nastavni program, pa postoji i velik interes škola za posjet kinima.

Na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa objavljene su originalne pjesme iz filma koje potpisuje Coco Mosquito, a objavljen je i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, koproducent Zagreb Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater