književna večer

Predstavljanje romana "Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić" Nenada Stojkovića u Rojcu

Vatrena vila

Vatrena vila


Na prvoj ovogodišnjoj Književnoj večeri u Dnevnom boravku Rojca, koja će se održati u srijedu, 1. ožujka u 18 sati, pulski autor Nenad Stojković predstavit će svoj nagrađivani povijesni roman “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić“, proglašen najboljim hrvatskim povijesnim romanom na petom književnom natječaju "Knez Trpimir" Gradske knjižnice Kaštela.

Odluku o najboljem rukopisu donijelo je povjerenstvo u čijem su sastavu književnica, publicistica, povjesničarka i slikarica Nevenka Nekić; književnik, publicist, književni i likovni kritičar, prevoditelj, povjesničar i diplomat Đuro Vidmarović te Hrvoje Hitrec, književnik, romanopisac, dramski pisac, filmski i televizijski scenarist. Svrha ovog natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo.

"Vatrena vila" objavljena je u sunakladništvu Gradske knjižnice Kaštela i izdavačke kuće Bošković. "Roman donosi priču o Mili Gojsalić, jednoj od naših najvećih junakinja, život Poljičke Republike i naslijeđe slavnih Frankopana kao južnog i sjevernog krila hrvatskog Jadrana suočenih s naizgled nemogućim omjerima snaga u borbi protiv golemog Osmanskog Carstva. Pustolovni, pikarski i ljubavni roman skrojen je da modernu publiku poveže s njenim nevjerojatnim naslijeđem", navode organizatori promocije.

Nenad Stojković je rođen u Puli. Nakon matematičko-prirodoslovne gimnazije pohađao je Universita degli Studi di Bologna i Sveučilište Rijeka. Magistar edukacije Povijesti i Engleskog jezika, prevoditelj i tekstopisac. Nagrađivan i objavljivan na natječajima za kratku priču u više literarnih žanrova. Nagrađena "Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić" njegov je drugi roman; prvijenac "Plamen u bezdanu", objavljen u studenom 2021., rasprodan je u godinu dana.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija te Zaklade Kultura nova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum