ZAGREB

Filmski program Misli modu u Osijeku i izložba u Vukovaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu međunarodnog projekta „Misli modu“ posvećenog modnoj i tekstilnoj industriji od 28. studenog do 19. prosinca u kinu Urania u Osijeku održat će se raznovrstan filmski program.

Prikazat će se suvremeni igrani filmovi koji se prije svega bave temom radničke kulture i uvjeta rada, najavili su organizatori Goethe-Institut Kroatien i EUNIC mreža u Hrvatskoj.

Program otvaraju mađarski film „Jedan dan“ i francuski film „Dva dana, jedna noć“, čiji se protagonisti pod teretom radnih i privatnih obaveza svaka na svoj način bore za opstanak.

Središnji lik u španjolskoj satiri „Veliki gazda“ Julio Blanco poduzetnik je koji u iščekivanju komisije i priznanja njegovom poduzeću pravovremeno pokušava riješiti probleme svojih zaposlenika.

Posljednji film na programu „Ja, Daniel Blake“ kroz naslovni lik ilustrira birokratizaciju i eksploataciju pojedinca koji više nije sposobni za rad, ali mu ne preostaje ništa drugo.

Filmski program „Misli modu“ dio je projekta mreže europskih kulturnih instituta EUNIC s Gradskim muzejom Vukovar, tvrtkom Borovo d.d., Kulturnim centrom Osijek i Kinematografima Osijek.

U sklopu projekta se od 22. studenog do 19. prosinca u Vukovaru i Osijeku održava niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji.

Na temelju dijaloga umjetnika Zorana Šimunovića, Ivane Stećuk i Veronike Tzekove te kroz neposredan dijalog s lokalnom sredinom nastala je međunarodna izložba „Umjetnik u pogonu“ koju se do 1. prosinca može vidjeti u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater