OSIJEK

"Ljubavni napitak" nova operna premijera osječkog HNK-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Komična opera "Ljubavni napitak" Gaetana Donizettia, u režiji Ozrena Prohića, prva je ovosezonska operna premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), a bit će izvedena u petak 25. studenog, izvijestili su u srijedu u tome kazalištu.

Dirigent Mladen Tutavac podsjetio je na konferenciji za novinare da je "Ljubavni napitak" posljednji put na repertoaru osječkog HNK-a bio premijerno prikazan 2004. godine, kada je on također bio dirigent, a predstavu je režirao Ivica Krajač.

Tutavac smatra da je ovo genijalna komična opera, s duhovitim tekstom i duhovitom radnjom, što je uklopljeno u vrlo lijepu glazbu, koja plijeni jer je jednostavna, duhovita i iskričava.

Donizzeti je vrlo zanimljivo i pokretno djelo, koje ide iz scene u scenu, a da niti jednog trenutka nije dosadno, čemu je pridonijela i vrlo dinamična režija Ozrena Prohića, koji je jako puno tražio od zbora i solista, istaknuo je dirigent Tutavac.

U premijernoj postavi nastupit će Kristian Marušić, Vesna Đurković, Berislav Puškarić, Robert Adamček i Ivana Medić, a sudjeluju zbor, baletni ansambl i orkestar osječkog HNK-a.

Scenografkinje su Ivana Živković i Sheron Pimpi-Steiner, kostimografkinja je Mirjana Zagorec, oblikovatelj svjetla Tomislav Kobia, a scenski pokret je osmislila Maja Huber.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini