ZAGREB

Danijel Pek novi umjetnički ravnatelj Pulskoga filmskog festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je Danijela Peka novim umjetničkim ravnateljem Pulskoga filmskog festivala na mandat od četiri festivalska izdanja, priopćilo je u utorak Ministarstvo.

Na Javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala, koji je u rujnu objavila Javna ustanova Pula Film Festival, stiglo je sedam kandidatura, koje je Festivalsko vijeće razmotrilo na sjednici održanoj u utorak u Ministarstvu kulture i medija.

Danijel Pek (1977.) uspješni je hrvatski filmski i televizijski producent koji se istaknuo filmovima "Vis-A-Vis" (2013.), "Goran" (2016.) i "Murina" (2021.), koji je otvorio Pulski filmski festival 2021. godine te osvojio nagradu publike, nagradu Breza za najboljeg debitanta te Zlatnu Arenu za najbolju sporednu glumicu.

Film "Murina" jedan je od najvećih uspjeha hrvatskog filma od samostalnosti, do sada je prikazan na više od 60 filmskih festivala i osvojio je više od 20 nagrada, među kojima i nagradu Zlatna kamera (Camera D'Or) na Filmskom festivalu u Cannesu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of