MOSTAR

Počelo 16. izdanje Mostar Film Festivala projekcijom filma "Balkanika"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekcijom filma "Balkanika" bosanskohercegovačkog redatelja Marina Mamuze u petak je  u Mostaru počelo šesnaesto izdanje Mostar Film Festivala (MOFF) tijekom kojega će gledatelji moći vidjeti i pet ostvarenja hrvatskih redatelja.

U natjecateljskom dijelu programa je dvanaest filmova iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske koja će se predstaviti ostvarenjima "4:2" redatelja Angela Jurkasa, "Zbornica" Sonje Tarokić, "Baci se na pod" Nine Violić, "Divljaci" Darija Lonjka te filmom "Stric" redateljskog para Davida Kapca i Andrije Mardešića.

Najboljim glumcima bit će uručene nagrade "Stablo ljubavi".

Stručni žiri predvođen filmskim kritičarem Dejanom Dabićem, a čine ga još redateljica Branka Bešević Gajić te Anila Gajević, proglasit će pobjednika petodnevnog festivala filmske glume u Mostaru.

Direktor MOFF-a glumac Slaven Knezović ocijenio je kako je festival napravio značajan iskorak, a posebno je ponosan na veliki broj domaćih filmova iz Bosne i Hercegovine.

"Ovo nam je druga godina zaredom da festival otvaramo domaćim filmom, nastalim u Livnu. Ove godine imamo veliki broj domaćih filmova. Prikazat će se četiri dugometražna igrana filma iz BiH, što ne pamtimo", rekao je Knezović.

U okviru 16. Mostar Film Festivala bit će održane i radionice za glumce, te predstavljena i monografija o glumici Nedi Arnerić pod nazivom "Čarobna melankolija" autorice Anite Panić. 


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater