ZAGREB

Za kraj sezone produženi vikend u Kinoklubu Zagreb

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kinoklub Zagreb (KKZ) privodi ovu sezonu kraju uz produženi vikend- projekciju radionice Filma eseja u četvrtak, Monsterclass s Robertom Knjazom u petak i predavanje Sandre Križić Roban u subotu.

Projekcija radionice Filma eseja održat će se u dvorištu KKZ-a s filmovima polaznika nastalima u kreativnoj razmjeni s voditeljicom Ivom Gavrilović. Radionica se održala u tri dijela, u uvodnom se na nizu primjera i praktičnih zadataka učilo o formi film eseja, drugi se odnosio na promišljanje autora o vlastitoj ideji, a treći je bio montaža gdje su se ideje dovodile u kontekst i isprobavali usvojeni postupci.

U petak slijedi online monsterclass s Robertom Knjazom, koji je početkom devedestih i sam bio amater u Kinoklubu Zagreb, te je pomoću skromne opreme u svom kvartu pokrenuo Dugavsku kabelsku televiziju.

Knjaz će u razgovoru otkriti kako je od filmskog amatera i studenta ekonomije postao televizijski autor i diplomirani redatelj, kako s takvom lakoćom spaja estradne zvijezde sa zanimljivim ljudima iz naroda i kako na produkcijski kompliciranim putovanjima postiže opuštenu i kreativnu atmosferu

Već je skoro 30 godina prisutan kroz razne TV emisije, stariji ga znaju još po Zaleđu i Svlačionici, nešto mlađi po Mjenjačnici i Koledžicom po svijetu, a najmlađi po emisijama Hrvatski velikani i Klasici narodu.

Razgovor vodi Luka Ostojić, a pitanja će moći postavljati i publika.

Dan kasnije u dvorištu Kluba održat će se predavanje Sandre Križić Roban na radionici "Nisam od jučer II", koja potiče samostalan autorski rad kao refleksiju i hommage značajnim arhitektonskim djelima iz lokalne sredine autora.

Sandra Križić Roban doktorirala je u području povijesti umjetnosti, a bavi se teorijom i kritikom, kustoskom praksom, nastavom i pisanjem. Teme istraživanja su joj suvremena umjetnost, povijest i teorija fotografije, poslijeratna arhitektura, problematika javnog prostora i evaluacija spomenika Domovinskog rata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom