ZAGREB

Prijave za 58. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine, 58. Reviju hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u kategorijama igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža i film slobodnog stila.

U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni video radovi koji sadrže više filmskih rodova, video spotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koji se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije, izvijestio je Hrvatski filmski savez.

Filmovi se  mogu prijaviti i u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Prijava radova odvija se online putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza, do 1. lipnja ove godine. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen početkom srpnja

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svake godine posjeti drugi grad čime se, uz Hrvatski filmski savez kao priređivači Revije iz godine u godinu izmjenjuju osnovne škole, kinoklubovi i filmske družine diljem Hrvatske.

Ove godine održat će se u suorganizaciji s OŠ Mariom Martinolića Mali Lošinj i Pučkim otovorenim učilištem  Mali Lošinj.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater