ZAGREB

Izložba Olivera Kossacka "Visceral Kooks" u Muzeju suvremene umjetnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izložba Olivera Kossacka "Visceral Kooks", koja se otvara u četvrtak u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), predstavlja lajpciškog slikara srednje generacije ciklusom slika nastalom posebno za taj zagrebački muzej.  

Oliver Kossack rođen je 1967. u Tel Avivu, a odrastao je između Tel Aviva, Canberre i Jakarte. Nakon završenog Studija modernih jezika u Škotskoj, upisuje slikarstvo pri Akademiji likovnih umjetnosti u Leipzigu gdje i danas živi, radi i predaje. 

Izložbeno je vrlo aktivan na međunarodnoj sceni, a slike mu se nalaze u nekoliko važnih međunarodnih i njemačkih kolekcija.     

"Oliver Kossack, lavirajući između predmetnog i apstraktnog pristupa slikarstvu uz spretno kombiniranje slike, slova i teksta, duhovito i afektivno obrađuje suvremene politički aktere, političku korektnost, seksualnost, popularnu kulturu ili tržišne mehanizme suvremene umjetnosti", ističe se u najavi izložbe.

Iz MSU-a kažu da naziv izložbe, što je u prijevodu "Visceralni klipani“, ne otkriva kako je riječ o "neobičnom postupku uspoređivanja slikarstva s radom limbičkog sustava koji je zadužen za svrhovito usmjeravanje nagona, regulaciju viših oblika emocionalnoga ponašanja, afekata, motivacije, te autonomnih i endokrinih funkcija."

Ipak, u skladu s ekscentričnošću radova na izložbi odnosno izjednačavanja slikara s onim što slikar čini, naslov Visceral Kooks otkriva anagram imena Oliver Kossack.

Izložba u MSU galeriji će biti otvorena do 29. prosinca.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater