ZAGREB

Hrvatski producent Danijel Pek na Producers on the Move

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatski televizijski i filmski producent Danijel Pek sudjelovat će na ovogodišnjoj online platformi Producers on the Move, koja se inače održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu.

Zbog odgode festivala, ta platforma namijenjena europskim producentima čije su karijere u usponu, no već su producirali zamjetne europske koprodukcije, bit će realizirana online, od 11. do 15. svibnja, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Organizacija European Film Promotion (EFP), koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 38 europskih zemalja, svake godine odabire dvadesetak producenata za sudjelovanje na toj platformi, na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Kako ističu iz EFP-a, Pek je odabran zahvaljujući uspješnom producentskom opusu te radu na višestruko nagrađivanim igranim filmovima, poput "Goran" i "Vis-À-Vis" Nevija Marasovića te "Lajkaj i ti mene" Leonarda Guerre Seràgnolija, manjinskoj hrvatskoj koprodukciji čiji je Pek, uz Katarinu Prpić, hrvatski producent.

Navode se i dva nedovršena projekta tog osnivača Antitalenta koji je radio i kao novinar - "Črna mati zemla" Roka Bičeka (u fazi finaciranja) te "Murina" Antonete Alamat Kusijanović (u fazi postprodukcije).

EFP okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama, a HAVC je punopravni član od siječnja 2009.

Po riječima direktorice EFP-a Sonje Heinen, jako je važno u ovim izazovnim vremenima nastaviti podržavati, promovirati i spajati kreativce s obećavajućim karijerama te njihovim radovima pružiti vidljivost i mogućnost koprodukcija unutar Europe.

Producers on the move potiče umrežavanje s ciljem europskih filmskih koprodukcija, a svake godine organizira predavanja, radionice, pitchingei sastanke ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.

Dosad je program prošlo 441 producent, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara.
Prošle godine u programu je sudjelovala hrvatska producentica Anita Juka.

Uz EFP, u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom