ZAGREB

Film "Grudi" s Marijom Škaričić crnogorski kandidat za Oscara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska manjinska koprodukcija, igrani film "Grudi" u režiji Marije Perović, u kojemu glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Marija Škaričić, crnogorski je kandidat za 93. nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnoga dugometražnog filma u 2020. 

Film, nastao prema scenariju Vladislave Vojnović i Marije Perović, prati Anu (Marija Škaričić), Zorku (Nada Šargin) i Jelenu (Dubravka Drakić),  koje se susreću u rodnom gradu na dvadeset i petoj godišnjici mature. 

Sada žive u tri različite zemlje nastale raspadom Jugoslavije, a u Nikšiću sreću i svog školskog prijateljia Fukija (Vojin Ćetković). Četvero prijatelja u nekoliko će dana preispitati svoje živote i suočiti s neizvjesnom budućnosti.

Film je sufinanciran sredstvima Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audiovizualnog centra kao koprodukcija Crne Gore, Hrvatske i Srbije. 

Realiziran je u produkciji producentske kuće Kino d.o.o i Open Box Studio iz Podgorice, a hrvatska koproducentica je Sanja Šamanović iz  umjetničke organizacije Mitropa. 

Film je dijelom sniman u Splitu, a osim Marije Škaričić u filmu se pojavljuje i glumica Bruna Bebić.

Nastao je prema istoimenoj nagrađenoj seriji, a svjetsku premijeru je imao na 22. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro film festival. 

Dobitnik je nekoliko nagrada te prikazan na filmskim festivalima u Cottbusu, Stockholmu, Parizu, Izmiru, Tirani, Puli, Prištini, Zagrebu, Bihaću, Vrnjačkoj Banji, Valjevu, Nišu, Mostaru, Trebinju, Leskovcu, Tuzli, Herceg Novom, Ulcinju i Mojkovcu. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater