košarka

Stoja ima domaću prvoligašku premijeru u subotu protiv Dubrovnika. MARKO KOVAČEVIĆ: Jako je važno što imamo "domaću momčad" pa igrači imaju motiv više za dokazivanje

Planovi za ovu sezonu su da se što bolje i intenzivnije radi. Kako s igračima iz seniorskog pogona, tako i s mlađima koji tek moraju stasati, a tu se prije svega misli na odličnu generaciju kadeta, a sve da bi se što prije privikli na zahtjeve seniorske košarke. Sve što bude rezultat tog rada bit će ispunjenje plana za ovu košarkašku sezonu. Poseban cilj, osim zadržavanja prvoligaškog statusa u premijernoj sezoni, nemamo, niti pritisak, kaže novi trener KK Stoja

| Autor: Goran ROJNIĆ
U SUBOTU U PRVOLIGAŠKO NADMETANJE - Centar Stoje Marin Đugum (žuti dres) (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

U SUBOTU U PRVOLIGAŠKO NADMETANJE - Centar Stoje Marin Đugum (žuti dres) (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Nakon nedavno provedene reorganizacije i nove sistematizacije rada u pulskom košarkaškom prvoligašu Stoji na mjesto koordinatora stručnog stožera imenovan je Marko Kovačević, 44-godišnji trener iz Beograda, koji će biti zadužen za selekcije kadeta, juniora i seniora, dok će mu u radu pomagati Mario Lukin, apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu kao pomoćni trener te dosadašnji kondicijski trener Igor Bolković, pod čijim vodstvom je odrađen dosadašnji dio priprema.

U svom uvodnom predstavljanju novi voditelj stručnog stožera Stoje opisao je svoj dosadašnji profesionalni put, razloge za dolazak u Stoju te iznio očekivanja i planove za predstojeću premijernu sezonu u Prvoj ligi.

- U Stoju sam došao na preporuku mog velikog prijatelja Aleksandra Čubrila, kojem sam bio i trener, a koji je ujedno iz Pule. S obzirom da smo prošli dosta toga košarkaškog puta zajedno prepoznao me kao nekoga tko bi mogao doprinijeti nečem drugačijem, kao i moju posvećenost prvenstveno radu s mladim igračima, kako momčadski tako i individualno, pa me preporučio čelnicima Stoje, kaže u uvodu novi kormilar prvoligaša sa Stoje. - Poziv Stoje predstavlja mi veliki izazov, s obzirom da sam godinama unazad isto radio i u Partizanu te sam posljednji angažman prije dolaska u Pulu imao upravo u omladinskom pogonu KK Partizan.

Kovačević je trenerski posao započeo 1997. godine u Radničkom iz Beograda, poznatom po Dudi Ivkoviću i njegovom bratu s obzirom da je Pive Ivković bio jedan od tvoraca srpske košarke s legendarnim profesorom Acom Nikolićem. Tu je prošao sve mlađe kategorije i kasnije došao do uloge pomoćnog trenera seniorske ekipe, i to kao pomoćnik Milovana Bogojevića, trenera koji odveo Partizan na Final Four 1998. godine i poznat je kao trener koji je pronašao i razvio Vladu Divca. Nakon toga dvije godine radio je u Njemačkoj kao trener Schorndorf Basketballa.

- Planovi za ovu sezonu su da se što bolje i intenzivnije radi. Kako s igračima iz seniorskog pogona, tako i s mlađima koji tek moraju stasati, a tu se prije svega misli na odličnu generaciju kadeta, a sve kako bi se što prije privikli na zahtjeve seniorske košarke. Sve što bude rezultat tog rada bit će ispunjenje plana za ovu košarkašku sezonu. Poseban cilj, osim zadržavanja prvoligaškog statusa u premijernoj sezoni, nemamo, niti imamo bilo kakav pritisak. S obzirom da većinu momčadi čine upravo domaći igrači iz Pule, a koji su izborili nastup u Prvoj ligi te koji su izrazito motivirani jer sada imaju priliku da nastupaju u svom rodnom gradu pred svojom publikom u ovom rangu natjecanja, navodi Kovačević.

Stoja će prvoligašku premijeru imati u subotu u svojoj dvorani (19 sati) protiv Dubrovnika. Jasno je da će se upravo protiv jednog od, uz Osijek, favorita lige vidjeti vizija igre pod vodstvom Kovačevića, koji ima miks mlađih i starijih igrača u momčadi. Primjerice, dva 20-godišnja "playa" te "klince" koji su priključeni seniorima iz omladinskog pogona, ali i iskusnije igrače koji su iznijeli teret ulaska u Prvu ligu. Za sada je Stoja nepoznanica konkurenciji i stoga želi s novim trenerom iznenaditi.

- Liga je dosta solidna, konkurencija je jaka jer čim je riječ o jedinstvenoj ligi koncentrirana je kvaliteta. Prije svega se momčad treba adaptirati na ligu, na jači intenzitet utakmica, ali prvenstveno na jači intenzitet rada na treninzima. Jako sam zadovoljan "upoznavanjem" s igračima, prihvatili su brzo zahtjeve i trude se. Posebno bi istaknuo proslavljenog sportaša Damira Burića, na kojem se baš vidi profesionalizam i maksimalna koncentriranost na treningu. Jako je i važno što momčad čini gotovo 90 posto igrača iz Pule, pa je to domaća priča i to se vidi na momčadi jer ima više emocija i motiv je više da se dokažu. Nama je definitivno cilj ostanak u ligi, uz iskorak kluba i igrača koji će napredovati, pogotovo mladih koji dolaze i na kojima se bazira rad kluba, zaključuje novi strateg prvoligaša sa Stoje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum