UMJESTO EP-A

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija priprema se za European Challenger. IZBORNIK JE POZVAO I DVIJE ISTRANKE

| Autor: Ivica CEROVAC
Lucija Begonja (Snimio Dejan Štifanić)

Lucija Begonja (Snimio Dejan Štifanić)


Zbog epidemiološke situacije, ovog se ljeta neće igrati Europska košarkaška prvenstva za mlađe dobne kategorije. Kako bi se smanjio broj ekipa koje bi se okupile na jednom mjestu, umjesto njih održat će se turniri u različitim gradovima, tzv. European Challengeri.

Hrvatske kadetkinje tako će od 9. do 14. kolovoza nastupiti u San Fernandu pokraj Cadiza, gdje će odmjeriti snagu s domaćinom Španjolskom, Mađarskom, Litvom, Srbijom i Ukrajinom. Preostale grupe ugostit će Helsinki, portugalski Matosinhos, slovački Piestany i Tbilisi.

Hrvatski izbornik Željko Ciglar na pripreme u Đurđevac pozvao je 16 kadetkinja među kojima se nalaze i dvije istarske košarkašice, Lucija Begonja iz Pule i Karolina Škare, Perojka koja je prošle sezone branila boje riječkog FSV-a.

Djevojke su se okupile 28. lipnja i prve dvije pripremne utakmice odigrale protiv Rusije, upisavši pritom pobjedu (78:63) i poraz (49:79). Ovog vikenda Hrvatska je trebala dvaput odmjeriti snagu sa Češkom, ali od tih utakmica neće biti ništa jer Čehinje nisu doputovale. Po odlasku iz Đurđevca, pripreme će se nastaviti u Velikoj kraj Požege, a završna glazura "udarit" će se u Slavonskom Brodu.

U međuvremenu će se broj igračica sa 16 suziti na 12, koliko će ih izbornik Ciglar odvesti u Španjolsku na European Challenger.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini