SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

Pričigin ispričao priče o ljubavi

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Pričigin o ljubavi održan je u petak navečer (Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/Manuel Angelini)

Pričigin o ljubavi održan je u petak navečer (Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/Manuel Angelini)


Akteri večernjeg programa na pulskom Sa(n)jmu u petak Boris Dežulović, Emir Imamović Pirke, Ivica Ivanišević, Petar Filipić i voditelj Renato Baretić, dobrano su nasmijali publiku u sastavu programa posvećenog Ljubavi nazvanog "Pričigin o ljubavi".

Kako je rekao uvodno Baretić, Pričigin je splitski festival pričanja priča, a u Puli su već drugi put, prvi je put to bilo 2007. godine u Galeriji Cvajner, a rekli su da će se, ako publika bude to htjela, drage volje opet vratiti.

Potom je svaki od sudionika ispričao priču o ljubavi, sasvim posebnu, nadahnutu, sugestivnu, ironičnu, ciničnu, pravu, fikciju, što je publika, koja je za ovaj program bila brojna, vrlo dobro prihvatila i nagradila sve aktere iznimno dugačkim aplauzom.

Priče su bile vrlo raznolike, moglo se tako saznati što sve ulazi u mikroekonomiju preljuba, od darova (parfema, cvijeća), obroka u smislu ručkova i večera, novih kartica za mobitel, novih mobitela i drugog, a Baretić je istaknuo da preljub čini 1,5 posto BDP-a.

O tome kako doći do idealne veze, uz mnoštvo izračuna, proračuna, množenja, dijeljenja, kako pronaći idealnu ženu, slobodnu, lijepu, obrazovanu, sve to u preciznim matematičkim postocima, govorio je Petar Filipić, dok je Pirke iznio jednu sasvim posebnu gay priču.

Ivanišević se osvrnuo na ljubav prema domovini, a Dežulović na kršćansku ljubav i na dvije Simone Gotovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater