OBITELJ OBRADOVIĆ TRIVAK

NASTAVLJAJU SE USPJESI: Ivan i Ines Obradović priredili hommage Rodariju

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Giovanni Gianni Rodari (Foto Wikipedia)

Giovanni Gianni Rodari (Foto Wikipedia)


Na stogodišnjicu rođenja talijanskog pisca, pedagoga i novinara, Giannija Rodarija, zajedničko djelo pulskih učenika Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Ivana i Ines Obradović "Il professor Grammatica e il pranzo degli errori", objavljeno je u zajedničkoj antologiji posvećenoj Gianniju Rodariju, a u izdanju Kulturne udruge EUTERPE iz talijanske regije Marche.

Književna kritičarka Maria Grazia Ferraris ističe: "Ivan i Ines koji imaju trinaest i devet godina, koji su pohađali nekoliko škola, talijanskih i stranih i pišu dvojezične priče, pjesme i anegdote i koji su se okušali, tako mladi u upotrebi različitih jezika iz osobnog iskustva, napravili su veliki iskorak djelom 'Il Professor Grammaticus e pranzo degli errori'".

Ovo nije njihov prvi uspjeh. Ove godine na Valentinovo, Ines Obradović nagrađena je u Italiji u Salernu za poetski uradak "Di febbraio nessuno non e' felice" (U veljači nitko nije sretan) na natječaju "Poetando sotto le luci di Natale" sekcija za mlade, a njena majka, višestruko nagrađivana književnica Bogdana Trivak, nagrađena je za "Cielo Natalizio", u kategoriji odraslih. Ines Obradović i prošle je godine osvojila prvu nagradu na istom natječaju.

Prošle godine na književnom natječaju Città di Sarzana 2019. nagrađeni su Bogdana Trivak i njezina djeca, Ivan i Ines Obradović. Kratka priča "Viaggio invisibile verso Spalato" (Nevidljivi put do Splita), odabrana djela iz dvojezične knjige "Jadranski Arion/Arion Adriatico" te izabrane pjesme iz neobjavljene dvojezične zbirke "Ode alla mamma (Oda mami) osvanuli su u prestižnom zborniku nagrađenih djela književnog natječaja "Città di Sarzana" pod pokroviteljstvom Doma zastupnika Republike Italije, Regije Ligurije i Grada Sarzana koji organizira udruga Associazione Culturale Poeti solo Poeti di Sarzana.

Ines Obradović osvojila je 2018. godine prvo mjesto svojim neobjavljenim dvojezičnim djelom "Poezije/Poesie" na književnom natječaju InediTO - Colline di Torino.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter