USPJESI PULSKE AUTORICE

HAIKU PJESNIKINJA: Inozemna priznanja za Sanelu Pliško

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Sanela Pliško (Snimio Milivoj Mijošek)

Sanela Pliško (Snimio Milivoj Mijošek)


Haiku radovi sve afirmiranije pulske haiku pjesnikinje Sanele Pliško su u prvoj polovici godine objavljivani i nagrađivani u Hrvatskoj i inozemstvu. Od značajnijih selekcija valja istaknuti onu na natječaju Golden Triangle Haiku, a njezin je rad na temu sanjarenja (slušalice/truba autobusa otkazuje/moju svjetsku turneju) izložen tijekom čitavog travnja u poslovnoj četvrti Washingtona.

Najrecentniji radovi tiskani su i u godišnjem Haiku Ludbreg Zborniku, a posebno su pohvaljeni radovi na međunarodnim Little Iris Contest (suočavanje sa strahom/vraćam malog pauka/natrag u vrt) i 6. H. Gene Murtha Memorial Contest (buvljak/među čahurama metaka/ovaj i onaj bog).

Pjesme su joj objavljene u mnogim inozemnim časopisima (Prune Juice, Failed Haiku, Otoroshi Journal). S kolegama Dejanom Pavlinovićem i Goranom Gatalicom članica je uredništva domaćeg mjesečnog haiku natječaja "Haiku krugovi". Dosad joj je objavljeno više od sedamdeset radova i osvojila je više od deset nagrada u zemlji i inozemstvu, a svi se radovi mogu pročitati na njezinom osobnom blogu www.doremiku.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of