BROJ POSJETITELJA OGRANIČEN

VEČERAS NOVA PREMIJERA TEATRA NARANČA: Predstava "#ostanimo odgovorni" u Zajednici Talijana

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U nedjelju, 31. svibnja u 19 sati na terasi Zajednice Talijana, uz limitirani broj mjesta i poštivanje svih epidemioloških mjera, bit će upriličena prva postkoronska predstava Teatra Naranča naslovljena "#OSTANIMO ODGOVORNI".

Nova je to edukativna predstava Teatra Naranča nastala u vrijeme pandemije COVID-19 u želji da se kod djece na kreativan način, nenametljivo i kroz igru osvijesti važnost pridržavanja mjera s kojima ćemo morati svakodnevno živjeti kako bismo spriječili ponovno širenje virusa.

Kako veli Sara Berčić iz Naranče, u ovoj priči djeca će pratiti doktoricu Keti u snimanju edukativnih video-klipova namijenjenih djeci o važnosti održavanja osobne higijene i usvajanja novih navika prilikom odlaska u vrtić ili školu te u igri sa svojim prijateljima.

- Naravno, doktorica nailazi na još jedan "problem" s kojim su se mnogi susreli u radu kod kuće, a to je činjenica da je njena kćer Dora također kod kuće i da svoju dosadu nastoji prekratiti "pomažući" mami u poslu, ističe.

Predstava je nastala na temelju smjernica za prevenciju i kontrolu virusa COVID-19 u obrazovnim ustanovama koje su napravili Svjetska zdravstvena organizacija, UNICEF i Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a na kraju se vodi razgovor s djecom o naučenom iz gledanja predstave.

Igraju Katja Rabar i Mathilde Vukosavljević.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater