ZA ISKUSNE I ZA POČETNIKE

Radionice Kazališnog ljeta i Plesnog tjedna u INK-u

| Autor: Mladen RADIĆ
(Foto: Istarsko narodno kazalište)

(Foto: Istarsko narodno kazalište)


Prateći dobru praksu prethodnih godina, i ove će se godine u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula organizirati ljetne radionice za polaznike Dramskog i plesnog studija, kao i one nove koji se žele oprobati u dramskoj i plesnoj umjetnosti.

Tako će od ponedjeljka, 4. srpnja biti održano Kazališno ljeto čija je završna prezentacija na rasporedu u subotu, 9. srpnja u 20 sati. Polaznici će imati priliku, tijekom intenzivnih šest dana rada sudjelovati u kreativnim radionicama pod vodstvom dramskih pedagoga Aleksandra Bančića i Marijane Peršić te plesne pedagoginje Andree Gotovine. Cilj rada u radionicama je ponuditi polaznicima kreativan proces unutar kojeg će oni sagraditi dovoljno znanja kako bi samostalno te u suradnji s grupom mogli osmisliti i oblikovati svoja kratka originalna kazališna djela koja će biti javno predstavljena na kraju programa. Polaznici moraju biti spremni na predan i odgovoran rad tijekom održavanja programa.

Od 11. do 16. srpnja bit će održan Plesni tjedan, čiji je ovogodišnji program osmišljen kao uvid u "malu plesnu akademiju" te će polaznici kroz intenzivnih šest dana i uz devet pedagoga imati priliku susresti se s različitim plesnim tehnikama, tehnikama improvizacije i metodama rada kao i različitom pristupu pokretu i plesu. Voditelji su Urška Vohar, Ivona Medić, Carlos Andres Fagin i Andrea Gotovina te bivši polaznici koji se profesionalno školuju na eminentnim plesnim akademijama u Europi Marko Gašparović, Dora Brkarić, Lana Crnogorčić, Nina Peruško i Karla Medakov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum