Dvanaesta po redu

NOĆ KAZALIŠTA Pandemiji unatoč u 40 gradova i mjesta: U Istri uz smijeh i "Operaciju Pašareta"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Iz predstave "Operacija Pašareta" (Milivoj MIJOŠEK)

Iz predstave "Operacija Pašareta" (Milivoj MIJOŠEK)


Dvanaesta po redu Noć kazališta održat će se danas u više od 40 gradova i mjesta unatoč pandemiji i u prilagođenim okolnostima diljem Hrvatske.

S obzirom na specifičnost uvjeta održavanja, ovogodišnja Noć kazališta prvi put uključuje online programe koje su kazališta priredila za svoje posjetitelje, a za koje će linkovi biti objavljeni na internetskoj stranici Noći kazališta, kao i samih sudionika.

I ove godine Noć kazališta traje više dana, program je počeo u četvrtak u pojedinim kazalištima. Ipak najveći broj kazališta i ustanova programe će održati na samu noć kazališta, večeras 21. studenoga. U 12. Noći kazališta sudjeluju nacionalne kazališne kuće, pa će tako bogat program prirediti hrvatska narodna kazališta u Splitu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Šibeniku i Zadru.

Na poziv za sudjelovanje odazvala su se brojna veća kazališta kako u većim kulturnim središtima tako i u manjim mjestima koja su tradicionalni sudionici manifestacije.

U Bujama je Noć kazališta započela u petak navečer u 20.30 sati nastupom Best of stand up by Studio Smijeha, a iste večeri bila je i u Umagu uz predstavu "Majstori" Kazališta Moruzgva.

Večeras u rovinjskom Kazalištu "Antonio Gandusio" u dva termina, u 18 i u 20.30 sati gostuje "Stand up & Improv show by Studio Smijeha".

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula u 20 sati Noć kazališta slavi uz predstavu "Operacija Pašareta" iz ovogodišnje produkcije ove kazališne kuće.

"'Operacija Pašareta' mnogo duguje engleskoj kultnoj seriji koja joj je predstavljala zvijezdu Sjevernjaču i uzor za prikaz snošljivosti, u vrijeme koje toj hvale vrijednoj ljudskoj vrlini nije bilo sklono. Dobro je ponoviti da je "Operacija Pašareta" nedvojbeni dužnik serije 'Allo 'Allo!, ali nije naodmet nadodati, da je istodobno i posve različita. U oba se slučaja radnja događa za Drugog svjetskog rata, u oba je slučaja oštarija središnje mjesto nadigravanja, i jedna i druga komedija govore o svojevrsnom "suživotu" mještana i okupacijskih snaga. I to je sve. Sve ostalo su zakonitosti komedije, njenih zapleta i raspleta", kazao je autor teksta Branko Lučić. Režiser predstave je Jasminko Balenović, a glume Nika Ivančić, Teo Tiani, Lino Brozić, Lara Živolić, Luka Juričić i Luka Mihovilović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom