GOSTOVANJE

"(Ne)prilagođen" Luke Mihovilovića otvara manifestaciju Ctrl Alt HNK u Osijeku

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Luka Mihovilović u predstavi "Neprilagođen"

Jedna od najuspješnjih malih formi Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, predstava "(Ne)prilagođen", autora i redatelja Luke Mihovilovića i Gee Gojak, nakon prošlotjedne obnove i vrlo posjećene izvedbe, danas gostuje u Osijeku. Predstava u izvedbi Luke Mihovilovića počinje danas u 19 sati

- Nova manifestacija Ctr Alt HNK usmjerena je prema mlađoj publici jer smo shvatili da postoji potreba za otvaranjem novoga međuprostora u kazalištu mladima do 26 godina. Želimo kod te populacije stvoriti naviku dolaska u kazalište. U ovom projektu partner nam je Kulturni centar Osijek čije otvorenje je u planu u svibnju ove godine, najavila je ravnateljica Drame HNK Osijek Petra-Bernarda Blašković, Puljanka s osječkom adresom.

Ovom manifestacijom, kako je rekla, žele otvoriti prostor i predstavama koje nisu u okviru produkcije HNK te biti domaćini repertoaru koji će zanimati mlade.

"Kao što ime manifestacije kaže, to je spoj kulture i alternative - Ctrl Alt, dakle riječ je o alternativnoj kulturi. Želimo otvoriti vrata i manjim produkcijama koje su pokazale kvalitetu na tržištu i koje su zanimljive mlađoj populaciji", rekla je Blašković dodavši da manifestacija ima dva ciklusa, siječanjski i ljetni, a u siječanjskom ciklusu na repertoaru su dvije predstave. Uz pulsku predstavu "Neprilagođen", koja koji se bavi problemom diskriminacije i neprihvaćanja, a prošlogodišnji je laureat Međunarodnog festivala komornog teatra u Umagu "Zlatni lav", gostuje i Srpsko narodno pozorište Novi Sad s dramatičnom komedijom "Zdrav(o) život(e)/ High life" u režiji Nikole Zavišića.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini