LABIN

Nastavak sanacije jednog od najljepših kulturnih zdanja: OBNOVA POZORNICE MALOG KAZALIŠTA DO KRAJA VELJAČE

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Branko BIOČIĆ)

Radovi ove faze vrijedni su 262.500 kuna s PDV-om, a uz Grad Labin sufinanciraju ih poduzetnici iz poslovne zone u Vinežu s 200 tisuća kuna, odnosno tvrtke Carel Adriatic, Euro New Pack, Bibi Tech i Novation Tech

Predsjednika izvršnog vijeća Talijanske unije iz Rijeke Marina Corvu ugostio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić te su, u društvu zamjenice gradonačelnika Federike Mohorović Čekada i predsjednice Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" iz Labina Daniele Mohorović, obišli jedno od najljepših kulturnih zdanja u Labinu, Malo kazalište, odnosno Circolo, čija je obnova u tijeku.

Suradnja sa Zajednicom Talijana

U Circolu su nedavno započeli radovi na obnovi pozornice Malog kazališta. U ovoj fazi, inače četvrtoj fazi obnove Malog kazališta, obuhvaćeni su konzervatorsko-restauratorski radovi na drvenom okviru i podu pozornice. Radovi ove faze vrijedni su 262.500 kuna s PDV-om, a uz Grad Labin, sufinanciraju ih poduzetnici iz poslovne zone u Vinežu s 200 tisuća kuna, odnosno tvrtke Carel Adriatic (80 tisuća kuna), Euro New Pack (30 tisuća kuna), Bibi Tech (40 tisuća kuna) i Novation Tech (50 tisuća kuna).

Radove izvodi tvrtka Ars Restauro iz Sinja, a planirani završetak je kraj veljače ove godine.

Predsjednik Corva pohvalio je suradnju Talijanske unije i Grada Labina. Naglasio je kako će se i u budućnosti nastaviti dobra suradnja na zajedničkim projektima. Mohorović je istaknula da je suradnja između Grada Labina i labinske Zajednice Talijana konstantna, a vidljiva je kroz mnogo realiziranih zajedničkih projekata na zadovoljstvo svih građana Labina.

radovi na Circolu, Malo kazaliste u Labinu

Mohorović Čekada je naglasila, pak, da je kao pripadnica talijanske nacionalne manjine izuzetno ponosna na posljednje dvije godine u kojima radovi u Circolu praktički nisu stali te da će Circolo uskoro opet postati mjestom brojnih kulturnih manifestacija na korist cijele lokalne zajednice.

Krov saniran u 2018. godini

Gradonačelnik Valter Glavičić izrazio je zadovoljstvo brzinom realizacije zajedničkih projekata s Talijanskom unijom. Podsjetio je da je u 2018. godini završena sanacija krova Malog kazališta vrijedna gotovo 600 tisuća kuna, a čiju je obnovu, uz Grad Labin, sufinancirala Talijanska unija s više od 475 tisuća kuna.

Grad je financirao i radove na učvršćivanju vapnene žbuke stropa te izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova u vrijednosti većoj od 630 tisuća kuna. Posljednja izvršena faza radova uključivala je obnovu poda vrijednu 153.270 kuna s uključenim PDV-om koju je uz Grad sufinancirala i Talijanska unija sa 107.000 kuna. Posebno se zahvalio i trgovačkim društvima iz poslovne zone Vinež koji su prepoznali važnost i svojim donacijama omogućili još bržu realizaciju obnove pozornice.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater