GROŽNJAN

UZ LIKOVNU MANIFESTACIJU EX TEMPORE: Tematska izložba nagrađenih radova grožnjanskih susreta likovnih umjetnika

| Autor: Luka JELAVIĆ
Grožnjan (Snimio Dejan Štifanić)

Grožnjan (Snimio Dejan Štifanić)


U predvečerje glavne likovne manifestacije Ex tempore, u subotu će u 18 sati u studiju Galerije Fonticus biti predstavljen projekt "In situ: Ex tempore Grožnjan - Grisignana" posvećen dosadašnjim izdanjima grožnjanskih susreta likovnih umjetnika, iza kojih je organizatorima ostao velik broj nagrađenih umjetnina.

Radi se, zapravo, o seriji tematskih izložbi likovnih radova nagrađenih na toj grožnjanskoj manifestaciji u razdoblju od 1994. do 2019. godine, u organizaciji Zajednice Talijana Grožnjan, Općine Grožnjan i Gradske galerije Fonticus Grožnjan.

Na tim će izložbama biti predstavljeni izbor takvih radova koji su ostavljeni u Likovnom fundusu Grožnjan. U subotu će biti otvorena prva izložba iz te serije, izložba radova koji likovno tematiziraju lokaciju Grožnjana. U tom kolektivnom, selektiranom i tematskom likovnom projektu sudjeluju autori: Massimo de Angelini, Nataša Bezić, Fulvio Juričić, Branko Kolarić, Priska Kulčar, Milan Marin, Marino Marinelli, Lucilla Micheli, Bruno Paladin, Robert Pauletta, Tereza Pavlović, Mirna Požarac, Davor Rapajić, Nikola Ražov, Andrea Ružić Čović, Eva Schlitzer, Mojca Smerdu, Damir Stojnić, Sanja Švrljuga, Nicola Tomasi i Claudio Ugussi.

- Ovaj će projekt nuditi nekoliko selekcija radova iz Likovnog fundusa Grožnjan, a izmjenjivati će se svakih nekoliko mjeseci. Manifestacija Ex tempore iznjedrila je mnoge radove koji propituju, prikazuju, problematiziraju Istru i grad u kojem se događanje tradicionalno odvija. Tematski projekti koji slijede, predstavit će i mnogo drugih radova također po temama. Tijekom vremena, načini problematiziranja, stilovi i tehnike su se mijenjali, pa će postavi često biti heterogeni. Zbog prostora i tehničkih određenja, neće biti izloženi baš svi koji dodiruju temu. Izbor je oslonjen na kvalitativne, sadržajne i zanimljivije načine interpretacije, problematiziranja teme, najavljuje kurator projekta je Eugen Borkovsky.

Uz otvaranje izložbe bit će i službeno predstavljena web stranica manifestacije Ex tempore u Grožnjanu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum