IZLOŽBA U ROJCU

U OBJEKTIVU SNJEŽANE BRATANOVIĆ: Beskućništvo skriveno od pogleda

| Autor: Mladen RADIĆ

U Dnevnom boravku Rojca otvorena je izložba pulske fotografkinje Snježane Bratanović "Imam ime" posvećena skrivenim beskućnicima koji "žive" život ispod svakog ljudskog dostojanstva. Bratanović je bila dio tima u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula, Udrugom Institut i Hrvatskom mrežom za beskućnike.

Oni su već od ranije imali kontakte s nekim beskućnicima tako da je Bratanović pristupala svojom kamerom preko njih koji su uspostavili kontakt.

Neki su bili već u svojim obitavalištima te su neke zatekli pa ih je Bratanović snimila. Jedan od ljudi koje su zatekli bio je u svojoj kolibi, ali nije bio voljan izaći i eksponirati se.

Izložba se zove "Imam ime" jer to ime jedino što je tom beskućniku preostalo.

- On je bez posla, kuće, obitelji... bez ikoga. Jedino što mu je ostalo je ime, objašnjava Bratanović. Cilj izložbe je senzibiliziranje javnosti na tu temu, a autorica kaže kako ju dosta privlači ta socijalna tematika, pa kako je već odradila druge izložbe vezane za tu temu, ostalo je još beskućništvo o kojem ovaj put progovara kroz svoje fotografije, no naglašava da se radi o skrivenom beskućništvu. Izložba je već bila postavljena na Forumu u Puli u povodu Svjetskog dana beskućnika.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater