IZLAŽU DENIS SARDOZ I BERNARD TEKLIĆ

U galeriji HDLU-a Istre: MEDITACIJA I STAND STILLS

| Autor: Mladen RADIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


U sjedištu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre preksinoć su otvorene izložbe dvaju autora pa se Bernard Teklić iz Rovinja predstavio "Art meditacijama" a pulski umjetnik Denis Sardoz izložio je "Plastics & stand stills", čime je otvorena sezona samostalnih izložbi u ovoj galeriji.

Prisutne je u ime HDLU-a Istre i njegovog predsjednika pozdravila Iva Gašparić, koja se zahvalila Gradu Puli, pulskoj Turističkoj zajednici i Istarskoj županiji na financiranju izložbe.

Sardoz je svoju izložbu opisao kao eksperiment, likovnu preokupaciju koja ga je zadnjih nekoliko godina zaokupljala. To su slike od plastike, a danas je, kako kaže, pitanje plastike posebno problematično i popularno odnosno nepopularno te je kroz taj materijal promišljao neke svoje osobne i društvene preokupacije.

S otvorenja izložbe (N. LAZAREVIĆ)

- Sam proces je specifičan zato što u likovnom jeziku zapravo gotovo da je kiparskog karaktera jer su slike sve izašle iz kalupa što znači da sam u istom trenutku promišljao i formu i sadržaj te ih pokušavao usporedo oblikovati na gotovo kiparski način, rekao je Sardoz otvarajući izložbu.

Bernard Teklić nije mogao prisustvovati otvorenju, no u njegovim "Art meditacijama" zaigrao se s bojama koje su dosta nježne, pastelne, a male črčkarije podsjećaju na ono što rade mala djeca kada šaraju po zidu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom