OTVORENJE IZLOŽBE

"Neistraženo" Radovana Kunića u Maloj galeriji u Poreču

| Autor: Zoran ANGELESKI
Kunićeva multimedijalna instalacija

Samostalna izložba slika Radovana Kunića "Neistraženo" otvara se u četvrtak u 21 sat u Maloj galeriji u Poreču, a bit će otvorena do 20. kolovoza.

Kunićeva multimedijalna instalacija "Neistraženo" donosi spregu slike i zvuka, koji u fuziji stvaraju blokadu u odnosu na vanjski svijet i otvaraju vrata jednoj hibridnoj stvarnosti. Pojedinačno, sve je u ovom radu poznato, gotovo urođeno u svima nama, ali u kombinaciji sastavnih elemenata postiže se doživljaj začudnosti, irealnosti, iskoraka prema nepoznatom - svojevrsne avanture.

Radovan Kunić (Rijeka, 1987.) diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u rodnom gradu, a u svome radu pretežno se bavi slikarstvom. Sudjeluje na međunarodnim umjetničkim rezidencijalnim programima (Njemačka , SAD, Belgija), a izlagao je na brojnim skupnim te na desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja a njegovi se radovi nalaze u privatnim i javnim kolekcijama u Hrvatskoj, USA, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji...). Osim u svom ateljeu, radi i kao asistent na katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater