DANI ARHITEKTURE U ISTRI 2021.

IZLOŽBA U GALERIJI DRUŠTVA ARHITEKATA ISTRE (DAI - SAI): "Prijelazi | Prehajanja" - studentski arhitektonski projekati za razvoj Pule

Autori radova su studenti, polaznici seminara prof. Maruše Zorec na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, koji su tijekom studijske godine 2018./2019. otkrivali Pulu, njene povijesne slojeve, tajne, zaboravljene prostore, tradicije i znanja, te osmislili svoje prijedloge za razvoj Pule

| Autor: Mladen RADIĆ
Jedan od radova

Jedan od radova


Otvorenje izložbe studentskih arhitektonskih projekata za razvoj Pule "Prijelazi | Prehajanja" održat će se u petak, u 19 sati u galeriju Društva arhitekata Istre (DAI - SAI), Smareglina 1 u Puli. Izložba je dio manifestacije Dani arhitekture u Istri 2021.

"Grad u sebi nosi memoriju. Kako možemo s njom živjeti i kako je možemo uključiti u budućnost?", pitaju se autori,

Studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani tijekom studijske godine 2018./2019. otkrivali su Pulu, njene povijesne slojeve, tajne, zaboravljene prostore, tradicije i znanja.

Svoje prijedloge za razvoj Pule saželi su u tri teme: otkrivanje i prezentacija arheoloških slojeva rimske Pule s interpolacijom novog javnog i stambenog programa, obnova austrijskih vojnih utvrda koje poput spomenika utopljenih u krajobrazu postaju dio zelenog gradskog sustava te obnova napuštenih vojnih i lučkih područja i njihovo povezivanje na postojeće javne prostore grada. Prijedlozi pokazuju kako memorija nekog mjesta ostaje zapisana u prostoru, kako se preko njega zapisuje u ljude i s njima putuje u budućnost.

Autori radova su polaznici seminara prof. Maruše Zorec na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

Izložba ostaje otvorena do 12. studenog, svakim radnim danom od 17 do 20 sati. Organizatori izložbe su Sveučilište u Ljubljani, Arhitektonski fakultet i Društvo arhitekata Istre (DAI – SAI).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum