suradnja van granica

Udruga Art studio iz Pule gostovala s izložbom "Osjećaji" u Beogradu

| Autor: Glas Istre
(Foto:  Art studio Pula)

(Foto: Art studio Pula)


Udruga Art studio iz Pule gostovala je u beogradskoj Galeriji 73 s izložbom pod nazivom "Osjećaji". Zapaženi su to radovi keramike, nastali u sklopu dugogodišnje manifestacije Udruge Art studija "Dani stvaralaštva", kojima se pulska Udruga predstavlja u Beogradu u svibnju.

- Izložba "Osjećaji" donosi 49 radova različitih formata nastalih iz ruku 49 autora koje promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili rađeni u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj.

- Sve ostalo proizašlo je iz potpune umjetničke slobode i umješnosti pojedinog autora. Čitav proces iziskivao je dosta vremena, truda i promišljanja. Izložba „Osjećaji“ je doista iznimna s vrlo zanimljivim i značajnim radovima u keramici.

- Nakon 15 godina uspješnog djelovanja na području kulture u Puli i Istri, Udruga drži kako je poziv Galerije 73 iz Beograda hvalevrijedno priznanje srodne organizacije izvan Republike Hrvatske i s velikim zadovoljstvom predstavljamo izričaj pulskih autora okupljenih oko Art studija. Držimo da se ovakvim suradnjama djeluje u pravcu jačanja suvremenog umjetničkog stvaralaštva, razvija međuregionalna i međunarodna suradnja te promoviraju Pula i Istra kao destinacija i značajno kulturno središte s bogatom kulturnom baštinom, prenose iz udruge.

U tome značajnu ulogu ima i Srpski kulturni centar u Istri, sa sjedištem u Puli, s kojim Udruga intenzivno surađuje posljednjih pet godina.

Na poziv Kulturnog centra iz Novog Sada Art studio s izložbom "Osjećaji" gostovat će u rujnu 2024. godine.

Grad Pula, Općina Medulin i Turistička zajednica grada Pule pokrovitelji su ovog međunarodnog gostovanja u Beogradu i Novom Sadu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter