GROŽNJAN

Luciano Bunić i Samir Cerić Kovačević izlažu u Fonticusu

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Rad Samira Cerića Kovačevića

Rad Samira Cerića Kovačevića


Gradska galerija Fonticus Grožnjan danas s početkom u 18 sati predstavlja dva samostalna likovna projekta. Samostalnu izložbenu prezentaciju i video rad "Iz slojeva memorije (grupa Biafra, 1970. – 1978.)" donosi Luciano Bunić, a samostalnom izložbom "Istraživanje međusvijesti " predstavlja se Samir Cerić Kovačević.

Kustos projekata je Eugen Borkovsky.

On ističe da Luciano Bunić, filmski odlično educiran autor zadire u likovnost i donosi "osobno obojen projekt koji traži koncentraciju, uživljavanje, ali koji nam proširuje horizonte vezane na situacije tijeka povijesti umjetničkih događanja u našoj državi" Naime, Lucianov otac, Branko Bunić, jedan je od početnih aktera grupe Biafra, umjetničkog projekta koji je osnovan 1970. godine, a čiji su članovi smatrali da "bi umjetnost trebala biti kritička djelatnost koja mora progovoriti o vlastitoj sredini i odnosima unutar nje".

Borkovski najavljuje da će Samir Cerić Kovačević predstaviti "najnoviju seriju fotografskih radova kojima propituje, osim likovno-tehnoloških pitanja, modus percepcije sebe i okruženja: svjesnost." Prema njegovim riječima "umjetnik predstavlja mrtve prirode s otklonom ka autoreferencijalnoj estetici".

Luciano Bunić rođen je 28. lipnja 1980. godine u Banja Luci. U Zagrebu završava Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna (dizajner unutrašnje arhitekture) te Akademiju likovnih umjetnosti (magistar animiranog filma i novih medija), u klasi prof. Ivana Ladislava Galete. Realizirao je više animacija za HRT.

Izlagao je samostalno i kolektivno više puta. Član je HDLU-a Zagreb i rovinjskog Vizualnog Centra Batana. Živi i radi u Rovinju.

Samir Cerić Kovačević, rođen je 2. veljače 1982. godine u Brtonigli. Profesionalno se bavi fotografijom dugi niz godina te kroz fotografiju istražuje različite teme uključujući portrete, dokumentarnu fotografiju, trenutke u svakodnevnici, čovjekovu povezanost s prirodom. Radi i kao službeni fotograf za brojne umjetničke manifestacije u domovini i u nekoliko država Europe. Svoje radove predstavio je na više samostalnih i nekoliko selektiranih, grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater