PREDSTAVLJANJE U PULI

NEOVISNA LISTA BROJ 13: Protiv tunelarine kroz tunel Učka i za povećanje kapacitete domova za starije

| Autor: Borka PETROVIĆ

Dario Benčić, drugi kandidat na listi i koordinator predizbornih aktivnosti Neovisne liste broj 13, kazao je kako je on jedan od inicijatora okupljanja nezadovoljnih građana koji ne žele skrštenih ruku promatrati nepravdu koja nas okružuje te se osvrnuo se na Inicijativu za pravo na bolovanje za njegu roditelja koju je pokrenuo

U Puli je u subotu održana tiskovna konferencija Neovisne liste broj 13 s Dinom Debeljuhom. Dario Benčić, drugi kandidat na listi i koordinator predizbornih aktivnosti, kazao je kako je on jedan od inicijatora okupljanja nezadovoljnih građana koji ne žele skrštenih ruku promatrati nepravdu koja nas okružuje te se osvrnuo se na Inicijativu za pravo na bolovanje za njegu roditelja koju je pokrenuo. Kako je kazao, ona je već u proceduri, ali obzirom da sastav nove Vlade trenutno nije poznat njezin ishod te najavio, bude li potrebno, prikupljanje potpisa i održavanje referenduma.

Uputio je i glas podrške, a prema potrebi i spremnost na aktivnije sudjelovanje u Inicijativi Sindikat umirovljenika Hrvatske kojom se traži ostvarivanje prava na status njegovatelja za skrb o roditeljima i starijim osobama koje su nepokretne, a nisu smještene u adekvatan dom ili udomiteljsku obitelj. Benčić je pozvao i mlađe birače da izađu na izbore i podrže listu broj 13, kako "iz uređene zemlje ne bi morali bježati u Irsku ili Njemačku".

Nada Tadić, koordinatorica palijativne skrbi u OB Pula, istaknula je da kroz svoj svakodnevni rad detektira ogromne probleme oko smještaja starih, bolesnih i nemoćnih ljudi u ustanove u Istri.

- U gradske i državne domove mogu se smjestiti samo "povlašteni" nakon desetak godina čekanja, a u privatne domove s cijenom oko šest tisuća kuna, samo oni s iznimno visokim mirovinama ili mogućnostima dotiranja od strane članova obitelji. Što s onim koji su u potrebi, a nemaju gore navedene mogućnosti, upitala se Tadić, navodeći da se lista zalaže za povećanje kapaciteta smještaja u domove te prilagodbu kriterija i cijena mogućnostima građana.

U vezi ukidanja tunelarine kroz tunel Učku novinarima se obratio Dino Debeljuh, nositelj liste, najavivši kako su krenuli u najavljenu akciju prikupljanja potpisa za ukidanje tunelarine kroz Učku.

- Pozvat ćemo sve građane da nam se u toj akciji pridruže, jer samo udruženi oko zajedničkih ciljeva možemo natjerati vladajuće da, u ovom slučaju poštuju Ustav te da građane Istre tretiraju na isti način kao što su tretirali građane Imotske krajine, odnosno Makarske, kazao je Debeljuh dodajući da se peticija može potpisati i online, a samo je tim putem u prva dva dana prikupljanja potpisa inicijativi potpisalo 690 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini