PREDSTAVLJENI KANDIDATI

MOŽEMO! PAZIN: Bit ćemo grad s kojim se, i u kojem se, pošteno posluje!

Sve svoje poslove dosad obavljala sam savjesno i odgovorno, postizala sam promjene i rezultate za koje su mi drugi govorili da su nemogući. Stoga, smatram ne samo da imam znanje i iskustvo, nego možda nešto još najvažnije: osobni integritet, hrabrost i stvarnu namjeru da se uhvatim ukoštac s problemima ovoga grada, poručila je Jašić

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Sandra Benčić, Suzana Jašić, Dragan Družeta (Snimio Anđelo Dagostin)

Sandra Benčić, Suzana Jašić, Dragan Družeta (Snimio Anđelo Dagostin)


Na glavnom gradskom trgu, dok su bageri u pozadini raskopavali Park istarskih velikana, jučer su predstavljeni kandidati Možemo! za pazinsku gradonačelnicu Suzana Jašić i dogradonačelnika Dragan Družeta, a podršku im je pružila saborska zastupnica Sandra Benčić.

- Ovo je primjer jedne ad hoc politike kojoj nije cilj napredak grada, nego prikaz da se nešto radi prije samih izbora, odgovorila je Jašić na novinarsko pitanje zašto su odabrali tu lokaciju za konferenciju. - Vladajuća koalicija odlučila je da je gradski prioritet, u godini pandemije, potrošiti tri milijuna kuna na izgradnju novog kafića i fontane u gradskom parku, dodala je Jašić i pojasnila da projekt na kraju košta četiri milijuna kuna "dok istovremeno pada strop u pazinskom dječjem vrtiću".

Stambena politika

Predstavila se navevši da je rođena u pazinskom rodilištu, u Pazinu je završila osnovnu, muzičku i srednju školu, a diplomirala politologiju u Zagrebu. Sudjelovala je u osnivanju Gonga kojeg je vodila idućih deset godina. Aktivna članica Programskog vijeća HRT-a bila je šest godina, a pomagala je brojne udruge diljem svijeta. Vraća se 2009. godine u Pazin gdje osmišljava i provodi projekt "Pazi(n), proračun!", otvara obrt za poslovno savjetovanje, ali i zasniva obitelj. Sedam je godina predstavnica roditelja u dječjem vrtiću.

- Sve svoje poslove dosad obavljala sam savjesno i odgovorno, postizala sam promjene i rezultate za koje su mi drugi govorili da su nemogući. Stoga smatram, ne samo da imam znanje i iskustvo, nego možda nešto još najvažnije: osobni integritet, hrabrost i stvarnu namjeru da se uhvatim ukoštac s problemima ovoga grada, poručila je Jašić koja ističe da će javne financije gradske uprave i tvrtki učiniti potpuno transparentnim. "Bit ćemo grad s kojim se pošteno posluje i u kojem se pošteno posluje", dodala je.

Naglasila je da će se posebno angažirati oko razvijanja gradske stambene politike i mjesne samouprave kroz aktiviranje građana.

Borbenost i znanje

- Moram naglasiti koliko mi je drago i koliko sam sretna da je naša kandidatkinja za gradonačelnicu Suzi Jašić, jer ona utjelovljuje u sebi ono što je osnova programa Možemo!, a to je borbenost i to je znanje. Dakle, znanje bez borbenosti ne znači puno, a borbenost bez znanja može biti i opasna. Da ima i borbenosti i znanja dokazala je u protekle četiri godine kao najaktivnija vijećnica Gradskog vijeća, odnosno zastupnica građana Pazina, ali i kroz brojne inicijative koje je ostvarila, kazala je saborska zastupnica Sandra Benčić.

Družeta se predstavio kazavši da se već više od 20 godina bavi građevinskim poduzetništvom, bio je organizator i osnivač više pazinskih udruga (Bad Taste, Albus…), aktivan u građanskim inicijativama poput Naš potok.

- Do sada sam uvijek bio nezavisni kandidat, i još uvijek sam nezavisan, ali u ovoj ekipi, pogotovo sa Suzi Jašić koju znam već dugo vremena napokon sam prepoznao jedan program za 21. stoljeće koji ovom gradu definitivno nedostaje, kazao je Družeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini