PROTIV BESPRAVNE GRADNJE I APARTMANIZACIJE

MIRNA MIHOVILOVIĆ RADOLOVIĆ, kandidatkinja IDS-a za načelnicu Medulina: Ako se nastavi dosadašnji model upravljanja, u potpunosti ćemo izgubiti identitet i POSTATI OBIČNO BEZDUŠNO KOMERCIJALNO MJESTO

Medulin zaslužuje biti najbolja, najrazvijenija i najkvalitetnija općina, a ne kao dosad samo najbogatija, jer se pokazalo, kaže Mihovilović Radolović, da to "suho bogatstvo" samo po sebi ne znači ništa

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Mirna Mihovilović Radolović

Mirna Mihovilović Radolović


Jedna od karakteristika predstojećih izbora je pravi val kandidatkinja za najviša mjesta u istarskim gradovima i općinama kojem se u Medulinu priključila kandidatkinja IDS-a za načelnicu Mirna Mihovilović Radolović. Ova inženjerka cestovnog prometa rođena je u Puli prije 37 godina, a kroz niz aktivnosti i vođenje MO-a Vinkuran dulje je vrijeme aktivna sudionica društveno političkog života svoje općine.

- U zadnje vrijeme nisam zadovoljna u kojem se smjeru Općina razvija te smatram da je došlo vrijeme za promjene. Rođena sam Vinkuranka, volin svoje misto i sva mista ove općine, znam kako se ovdje diše, a kroz svoj volonterski rad u općini primijetila sam potrebe naše zajednice koje zasigurno nisu ulaganje u projekte koji ne podižu kvalitetu života, već samo pogoduju interesnim skupinama, krupnom kapitalu i građevinskom lobiju nauštrb mještana. Znajući da sam aktivna, veliki broj mještana mi je u posljednje vrijeme prilazio u želji da iznese svoje nezadovoljstvo sadašnjim stanjem uz molbu da pokušam nešto učiniti. To je itekakva motivacija, kad si svjestan da te ljudi poštuju i vjeruju da baš ti možeš nešto učiniti, kaže kandidatkinja IDS-a.

Izborni program temelji na borbi protiv bespravne gradnje i pretjerane apartmanizacije uz reviziju svih prostornih planova te preuzimanja odgovornosti oko Kaštijuna i rješavanja svih spornih pitanja u suradnji s Istarskom županijom i mještanima.

- Prilikom zapošljavanja želimo isključiti politiku i davati prednost stručnosti. Poboljšati uvjete za poljoprivrednike i ribare, osigurati im osnovnu infrastrukturu. Voditi brigu očuvanja prirodne i tradicijske kulturne baštine. Raditi na umrežavanju poduzetnika te uključivati građane u planiranje poduzetničkih zona. Transparentno planirati proračun. I mjesnim odborima dati veću važnost i poticati ih na suradnju s mještanima kroz organizirane skupove mještana, poručuje Mihovilović Radolović.

Dodaje da nikako nije zadovoljna načinom na koji se Medulin razvija, ponajviše zato što razvojem upravlja klijentelistički odnos pojedinaca zbog čega je i došlo do pretjerane izgradnje i apartmanizacije čime je prostor devastiran.

- Medulinu je itekako potrebna promjena jer bude li se nastavilo s dosadašnji načinom upravljanja bojim se da ćemo u potpunosti izgubiti identitet i postati samo jedno obično bezdušno komercijalno mjesto. Mišljenja sam da nešto moramo pustiti i našim potomcima, ne mora se baš svaki kvadrat izbetonirati, poručuje Mihovilović Radolović dodajući kako Medulin zaslužuje biti najbolja, najrazvijenija i najkvalitetnija općina, a ne kao dosad samo najbogatija, jer se pokazalo, zaključuje, da to "suho bogatstvo" samo po sebi ne znači ništa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini