I TREĆI PUT U UTRCI ZA NAČELNIKA VIŽINADE

MARKO FERENAC: Podigli smo standard življenja, radili vrijedno i pošteno, a nastavit ćemo i dalje tako

Povukli smo do sada dvadeset milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i zahvaljujući tom novcu naše je mjesto doživjelo značajnu ekspanziju, najveću od svog postojanja, veli Ferenac

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Marko Ferenac (Snimio Dejan Štifanić)

Marko Ferenac (Snimio Dejan Štifanić)


Marko Ferenac, aktualni načelnik Općine Vižinada, na predstojećim će se izborima treći put kandidirati za načelničku poziciju kao kandidat SDP-a.

- Povukli smo do sada dvadeset milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i zahvaljujući tom novcu naše je mjesto doživjelo značajnu ekspanziju, najveću od svog postojanja. Pristup bespovratnim sredstvima ubuduće ćemo podići na još višu razinu, zbog čega izrađujemo novu strategiju razvoja za desetogodišnje razdoblje. Uvijek smo se vodili ciljem da naši stanovnici dobiju bolji i kvalitetniji život. Podigli smo standard življenja, radili vrijedno i pošteno, a nastavit ćemo i dalje tako jer volimo Vižinadu, kaže Ferenac.

Tijekom proteklog mandata izgrađen je novi dječji vrtić u Vižinadi, s dvije vrtićke i jednom jasličkom skupinom, u koji su djeca krenula prošle jeseni. Znatno je obnovljena i proširena kompletna infrastruktura. Pri samom kraju je i realizacija projekta Centra za posjetitelje "Maraston" zahvaljujući kojem će Vižinada dobiti dodatnu vrijednost i koji će produljiti turističku sezonu, neki su od projekata koje ističu u predizbornoj kampanji. Naglašavaju da su pružali snažnu pomoć i podršku svim generacijama, što naglašava i titula "Općina prijatelj djece".

- Uvijek nastojimo biti pristupačni i servis našim građanima. Pokazali smo da znamo i možemo, da imamo znanja i volje, a stekli smo i golemo iskustvo koje nas vodi naprijed. Upravo zato nam treba podrška naših sugrađana da zajedno nastavimo razvijati našu općinu, uređivati naša naselja, djeci i mladima pružiti sretno i kvalitetno odrastanje, roditeljima biti podrška na tom putu, a našim starijim sugrađanima pružiti ruku i osigurati im što kvalitetniji život u našoj sredini, kaže Ferenac.

Naglasak njegova rada u narednom mandatu bit će na poticanju investicija i otvaranju radnih mjesta. Nastojat će da općinska vlast bude stalna potpora gospodarskom sektoru u stvaranju općine u kojoj se svima pružaju jednake mogućnosti za razvoj i uspjeh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater