KANDIDAT SDP-A ZA ISTARSKOG ŽUPANA

DANIJEL FERIĆ: Istarsko veleučilište treba izvući iz ralja politike 

| Autor: Roberto RAUCH
Danijel Ferić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Danijel Ferić (Snimio Duško Marušić Čiči)


Kandidat SDP-a za istarskog župana istaknuo je na današnjoj presici da vrlo spornim smatra odluku pulskog gradonačelnika Borisa Miletića o dodjeli 300 tisuća kuna iz gradskog proračuna Pule za sufinanciranje djelatnosti Istarskog veleučilišta u 2021., a kojem je ministarstvo naložilo zabranu upisa studenata za tu istu godinu.

- Istarsko veleučilište ima nisku razinu kvalitete po pitanju svoje stručne, znanstvene i društvene djelatnosti i po pitanju nastavničkih kapaciteta. To ne čudi s obzirom na to kakvo 'društvo' vodi veleučilište koje je, kako je kazao Ferić, postalo 100 posto „UhljebISTRAn“, simbol IDS-ovog oportunizma, zbog čega ne smiju ispaštati studenti veleučilišta.

- Smatram da bi Državno odvjetništvo trebalo reagirati i ispitati da li se radilo o zlouporabi položaja i nanošenju štete proračunu grada Pule. Zalažemo se za to da se veleučilište izvuče iz ralja politike te da se zajedno s Metrisom integrira u Sveučilište Jurja Dobrile, odnosno njene sastavnice Tehničkog fakulteta u Puli.

Studenti su na prvom mjestu, kazao je Ferić. Dodao je i da će, kada pobijedi na izborima, uvesti efikasniju javnu upravu i racionalizaciju svih županijskih ustanova i tvrtki. Istaknuo je i da treba redefinirati ulogu Istarske razvojne turističke agencije i utvrditi da li Istri treba Upravni odjel za turizam i Turistička zajednica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater