PARLAMENTARNI IZBORI

Anton Kliman (HDZ) prigovorio DIP-u: Nakon ponovnog brojanja listića na dva izborna mjesta u Puli, PRIZNATA MU 31 PREFERENCIJALNA GLASA

| Autor: Glas Istre
Anton Kliman (Milivoj MIJOŠEK)

Anton Kliman (Milivoj MIJOŠEK)


Državno izborno povjerenstvo (DIP) prihvatilo je prigovor HDZ-ovog izbornog kandidata Antona Klimana na rezultate glasovanja na dva biračka mjesta u Puli te će mu biti priznat 31 preferirani glas koje je dobio, piše 24 sata.

Nakon saznanja da su mu čitave obitelji dale glas, a upravo na tim biračkim mjestima nije zabilježen niti jedan, Kliman je dao prigovor na izborne rezultate, te je tražio ponovno brojanje glasačkih listića kako bi se utvrdio stvarani broj preferencijalnih glasova.

Nakon uvida u zapisnike o radu biračkih odbora s dva biračka mjesta utvrđeno je da je Kliman na jednom biračkom mjestu dobio 15, a na drugom 16 preferencijalnih glasova.

Gradskom izbornom povjerenstvu Pule-Pola naloženo je da izmijeni rezultate glasovanja na navedenim biračkim mjestima sukladno broju utvrđenih glasova.

- Iako mi to ne mijenja na stvari, lijepo je znati da nama koji smo orali teren glasovi nisu pali s neba. Ne bih ulazio u nagađanja kako i zašto se to dogodilo baš meni, ali ovo treba biti škola demokracije za idući puta, rekao je Kliman za 24 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini