NAJNOVIJEMEDULIN

ŽIVI LI NETKO U KUĆI UTVRĐIVAT ĆE SE NA TEMELJU POTROŠNJE VODE ILI ELEKTRIČNE ENERGIJE: Tisuću kuna kazna za one koji hine da ne stanuju u nekretnini

Nedavna slika iz medulinskog naselja Burle

Vodili smo borbu na terenu budući da su ljudi ostavljali smeće pored kanti. Sad će se to rješavati ugovornim kaznama: ako je, recimo, kanta prenatrpana, ili ako se pored nje odlaže i vrećica sa smećem, vlasnik će plaćati kaznu, najavljuje Enco Crnobori, član Uprave Med eko servisa

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Medulina izmijenjena je Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada koju provodi lokalni komunalac Med eko servis. Odluka je donesena još 31. siječnja ove godine, no nakon nekoliko mjeseci primjene uočeni su problemi u konkretnoj primjeni na terenu, veli Enco Crnobori, član Uprave Med eko servisa.

Naime, pojedini su se korisnici žalili da se smeće ne odvozi, a da istodobno nisu iznijeli kante ispred svojih kuća. To se osobito odnosi na turiste koji borave na području medulinske općine. Izmjenom odluke određena je obveza korisnika da kante drže unutar svojih ograđenih objekata ili ograđenih dvorišta, te da kante, u dane kad je određen odvoz, iznesu na za to predviđeno mjesto.

Izmjenama je određeno da tu uslugu plaćaju na temelju mjesečnih računa, a ne dvomjesečnih, kako su uobičavali ranije. Samcima je omogućeno da, umjesto dosadašnje kante od 80 litara, zaduže manju, od 60 litara, čime im je i račun smanjen. Dvočlane obitelji odsad mogu zadužiti kantu od 80 litara, a veće obitelji 120 litara. No, najvažnije izmjene odnose se na ugovorne kazne. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam