PETO GODIŠNJE DOBA

ZBOG KAŠTIJUNA ŠEIK IZ DUBAIJA ODUSTAO OD INVESTIRANJA U MEDULIN: Medulinske maškare preuzele ključeve kao i probleme općine

| Autor: Patricija SOFTIĆ


Iz Dubaija su danas u Medulin doputovali šeici. Svi od reda s ovješenim debelim zlatnim lancima oko vrata, razbacujući se novcima na sve strane, odlučni da ostvare svoje megalomanske projekte diljem općine Medulin, ležerno su se zaputili u općinsku vijećnicu. Međutim, njihov je bezbrižan i samouvjeren osmijeh brzo splasnuo, jer su se u vijećnici našli licem u lice sa smradom i smećem sa Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Iako bi ovo bez problema mogao biti jedan sasvim stvaran događaj, ipak se radi samo o sceni čije su se poruke lako mogle iščitati na jučerašnjoj primopredaji ključeva općine medulinskim maškarama. Njih je načelnik Općine Medulin Goran Buić dočekao u svom standardnom odijelu, ali s meksičkim šeširom na glavi. Kada su ga uvijek dobro raspoložene maškare, pristigle iz raznih mjesnih odbora općine, upitale o tom šeširu, Buić je šeretski odgovorio da je to zato što im nije bilo suđeno otputovati u Meksiko, iako je postojala velika želja za time, ali je na kraju ipak premoćno pobijedio Dubai. Zato su mu i šeici i smeće s Kaštijuna zdušno zapjevali stari dobri hit koji je pjevao legendarni Duo Pegla, "Mi imamos mnogos problemos". Tu je načelnik već pokleknuo, i bez puno govora predao maškaranim skupinama ključeve općine, ovaj put čak tri, te ih pozvao da u narednom periodu, tijekom kojeg će vlast u Općini Medulini biti u njihov rukama, izvole riješiti tri ključna problema u općini.

Tako je danas započelo peto godišnje doba. Ono u Kini zaista postoji, a odnosi se na prijelaz iz kasnog ljeta u ranu jesen, no u našim krajevima taj je naziv rezerviran za ludo karnevalsko vrijeme koje započinje krajem siječnja ili početkom veljače, i traje do Čiste srijede ili Pepelnice.

- Ja mislim da su ovo jedine maškare koje imaju trodiobu vlasti. Dakle, tri ključa imate, ne jedan, i ako sada ne riješite sve probleme, onda ne znam kad ćemo. Kaštijun je tu, Dubai je tu, vijećnica vam je dovoljno velika i sve probleme treba riješiti, poručio im je načelnik Buić.

Maškare preuzele vlast u Medulinu (Patricija SOFTIĆ)

Po jedan ključ općine otišao je u ruke Pomercima, Banjolcima i Premanturcima, a upravo će Pomer biti prvi koji otvara ovogodišnje maškarane fešte u općini Medulin, i to 15. veljače jušto u podne. Subota 22. veljače dovodi maškaranu zabavu prvo u Banjole, u 9.30 sati, a zatim i u Premanturu, u 13 sati. Kao i uvijek, najveća fešta pod maskama biti će ona u Medulinu, u utorak 25. veljače, a otvaraju je Male maškare koje će prodefilirati u svojim originalnim kostimima medulinskom rivom od 16 sati. U 17 sati slijedi druga po redu Maškarana atletska utrka u kojoj će moći sudjelovati i djeca i odrasli, a osim za uspjeh na utrci, bogate nagrade dodjeljivat će se i za najljepšu mušku i žensku masku. U 19 sati glavnom krivcu za sve loše što se narodu dogodilo u proteklih godinu dana bit će pročitana šentenca, a kako niti jedan pust do sada nikad nije bio spašen, tako će i ovaj zasigurno izgorjeti i u dim odnijeti svoje grijehe. Zadovoljni što su uspjeli locirati, privesti i kazniti barem jednog krivca za sve svoje nedaće, mještani i njihovi gosti će se nakon toga konačno moći opustiti na razuzdanoj zabavi pod šatorom kod Malina na vitar uz Lidiju Bačić i DJ Nikolu z Kukurini.

Maškare preuzele vlast u Medulinu (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater