SUMMER NIGHTS

Zabava za sve generacije u Lanterni i Taru: OVE NEDJELJE SVEČANI DOČEK POLOVICE 2019. GODINE

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Program proslave započet će u 20 sati, za odličnu atmosferu pobrinut će se Xfinity band, poseban dojam ostavit će plesni performans s vatrom, a najmlađi će imati prilike fotografirati se s Djedom Božićnjakom koji će u to vrijeme na Lanterni uživati u svom ljetnom odmoru

 

U nedjelju će se spektakularnim vatrometom na pješčanoj plaži Adria unutar Lanterna Premium Camping Resorta, uz pjenušac i prskalice, obilježiti prva polovica ove godine te ulazak u njenu drugu polovicu. Program proslave započet će u 20 sati, za odličnu atmosferu pobrinut će se Xfinity band, poseban dojam ostavit će plesni performans s vatrom, a najmlađi će imati prilike fotografirati se s Djedom Božićnjakom koji će u to vrijeme na Lanterni uživati u svom ljetnom odmoru.

Zabava tu ne staje, jer sve posjetitelje dva dana nakon svečane proslave, u utorak 2. srpnja, očekuje koncert velikog istarskog glazbenika Sergia Pavata koji iza sebe ima četiri desetljeća dugu karijeru, a koji će publiku razveseliti svojim hitovima poput "Vino amaro", "Dobro jutro, tugo", "Noći istarske", "Ređipet kolor de rosa" te "Na kantunu". Koncert će se održati u sklopu gastro događaja Wine & Food @ Tar u ulici Borgo u Taru gdje sve goste od 19 do 23 sata očekuje bogata ponuda istarskih tradicionalnih delicija i vrhunskih vina domaćih vinara. Od gastronomske ponude u prvom planu bit će istarski tapasi, riblji zalogajčići i pržene srdele, a pored toga posluživat će se i istarski pršut i sir kao i brojni drugi specijaliteti.

Pripremljeni nastupi tribute bendove

Proslava Pola nove godine te manifestacija Wine & Food @ Tar samo su mali dio bogatog programa ovogodišnjeg Lanterna Summer Nights Festivala koji organizira Valamar Riviera uz podršku partnera Turističke zajednice Tar – Vabriga. Festival će trajati sve do 30. kolovoza, a podijeljen je na programske cjeline Tipsy Monday, Cinema & Theatre, Dance & Music, It's show time! i Special Events, te uključuje brojne koncerte, tematske večeri, filmske večeri na otvorenom i još niz drugih zanimljivih sadržaja. Tijekom ljetnih mjeseci svi će posjetitelji moći uživati u zabavnim programima na već poznatim lokacijama - centralnom trgu Piazza i plaži Adria u Lanterna Premium Camping Resortu, ulici Borgo u Taru i u Solaris Camping Resortu. Osim toga, za ljubitelje dobre glazbe pripremljeni su nastupi tribute bendova The Beatles, Amy Winehouse, Coldplay, ABBA i Queen na ljetnoj pozornici na Piazzi. U programu je još i nekoliko Beer festivala za ljubitelje piva, kao i tradicionalni ljetni karneval.

Organizatori su posebno mislili na najmlađe posjetitelje, pa su tako za njih pripremili zanimljive predstave koje prate putovanje račića Mara i male šumske patuljke Kontiće. Kontići predstave će se tijekom ljeta održati pet petaka na Piazzi u Lanterna Premium Camping Resortu, a realizirat će se u suradnji s Istra Inspiritom. Predstava govori o malim šumskim patuljcima Kontićima koji imaju zadaću očuvati šume, a nakon velikog požara koji izbije u šumi, obitelj Kontića okuplja sve hrabre životinje i oni kreću skupljati vodu kako bi spasili šumu. Kontići su porijeklom iz poznate istarske šume Kontija u blizini Limskog kanala, a neke od kućica u tlu u kojima Kontići žive, nalaze se i u kampu Lanterna, u neposrednoj blizini mora. Na Piazzi će se svake nedjelje održavati i predstava o račiću Maru koja će male posjetitelje provesti kroz avanturu života te pokazati kako je lijepo stvoriti svako novo prijateljstvo.

Ulaz na sve programe je besplatan

Festival Lanterna Summer Nights svake godine okuplja sve veći broj stranih i domaćih gostiju, ali i lokalnog stanovništva. Ulaz na sve programe u Lanterna Premium Camping Resortu je besplatan, a više informacija o programu, lokacijama i satnicama mogu se pronaći na službenoj stranici Lanterna Summer Nights i na Facebook stranici Lanterna Premium Camping Resorta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater