OMILJENA ŠETNICA

VRSAR: Počela obnova rive

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Obnova rive u Vrsaru (Snimio Slaven Brajković)

Obnova rive u Vrsaru (Snimio Slaven Brajković)


Za razliku od brojnih primorskih gradova u kojima su trgovi - tradicionalno i povijesno - centri na kojima se odvija najveći dio društvenog, kulturnog i zabavnog života, u Vrsaru je riva mjesto koje je preuzelo tu ulogu.

Potez od gotovo petsto metara, na kojem se proteže vrsarska riva i na kojem se odvija gospodarski život (turizam, nautika, ribarstvo, trgovina) tijekom turističke sezone   pretvara se u centar zabavnih, kulturnih i gastronomskih zbivanja a sve u cilju pozicioniranja Vrsara kao turističkog mjesta koji u svojoj ponudi ima bezbroj različitih manifestacija za sve uzraste gostiju.

Kako bi se ti gosti čim bolje osjećali u ambijentu vrsarske rive, koja je tijekom cijele godine i šetnica, ovih se dana pristupilo njenom saniranju. Općinsko komunalno poduzeće "Montraker" kao nositelj investicije i Obrt Alfredo kao izvođač, započeli su s izvlačenjem starog i postavljanjem novog "tramontana bianco" tlakovca koji zadovoljava visoke standarde kvalitete i kojim će se obložiti južna strana vrsarske rive u dužini od 200 metara, površine 660 kvadrata. Vrijednost ove investicije je 200.000 kuna bez PDV-a, kako nam je rekao član Uprave Montrakera Armido Gerometta.

Radovi bi trebali završiti početkom turističke predsezone, kada će ovaj dio vrsarske rive zasjati novim sjajem, na zadovoljstvo gostiju i vlasnika izletničkih brodova koji su tu privezani i nude usluge izleta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater