VRSAR

VIŠE OD TISUĆU TURISTA UŽIVALO NA RIBARSKOJ FEŠTI: Regola koja se poštuje već 25 godina


Pogled na roštilje ribara otkrio nam je da su gosti mogli birati između sardela, skuša, orada, brancina cipli, šalpa, kalamara, folpi, kozica. Od školjaka su se nudili pedoči na buzaru i kape šante, a bilo je i brodeta s palentom

Devetom po redu ovogodišnjom ribarskom feštom zatvoren je ciklus ove najpopularnije i od gostiju najposjećenije kulinarsko-zabavne manifestacije, s kojom je Turistička zajednica započela još prije 25 godina, i kako se pokazalo, bio je to puni pogodak.

A vrijeme je bilo kao naručeno. Lijepa i topla večer izmamila je na vrsarsku rivu najmanje 1.500 gostiju pristiglih iz okolnih autokampova Koversade, Valkanele i Portosola, iz turističkih naselja Belvedere, Petalon, Riva, hotela Pineta i gostiju koji borave u privatnom smještaju koji su uživali u ovoj zabavnoj manifestaciji punoj morskih mirisa i okusa koje su stizale s brojnih štandova s kojih su im vrsarski ribari i ugostitelji nudili jela spravljena isključivo od riba i morskih plodova. A to je regola koja se poštuje već 25 godina, još od prve održane ribarske fešte.

Najveći pljesak vodnjanskom Balunu

Pogled na roštilje ribara otkrio nam je da su gosti mogli birati između sardela, skuša, orada, brancina cipli, šalpa, kalamara, folpi, kozica. Od školjaka su se nudili pedoči na buzaru i kape šante, a bilo je i brodeta s palentom. Sve ove morske delicije popraćene su s ponudom domaćih vina. Kroz kakofoniju glasova moglo se razabrati da u ovoj kulinarskoj manifestaciji uživaju gosti iz Njemačke, Slovenije, Italije, Češke, Engleske i Hrvatske. Dobro raspoloženi nakon ukusnog jela, većina ih je zaplesala uz evergreene muzičkog sastava Highlandersi, dok su ljubitelji klapske pjesme uživali slušajući Histre. Ipak najveći pljesak gostiju izmamila je vodnjanska folklorna skupina Balun koji su gostima predstavili splet narodnih plesova i pjesama iz svih dijelova Hrvatske.

Koversada je ljeti naš drugi dom

Posljednjom ribarskom feštom u ovoj godini i Porto festom, dan nakon nje, Turistička zajednica Vrsar pridružila se proslavi Dana turizma. O uspješnosti ove dugotrajne manifestacije najbolje govore dojmovi bračnog para Lisete i Franza Gassdorfa iz njemačkog grada Hannovera.

- Već dvadeset i jednu godinu dolazimo u Vrsar na odmor. Po vokaciji smo naturisti odnosno nudisti i Koversada je preko ljeta naš drugi dom. Nadamo se da će još dugo i ostati ukoliko je ne pretvore u tekstilni kamp kako smo načuli. U tom slučaju više u Vrsar nećemo dolaziti. Redovito posjećujemo vašu ribarsku feštu, gdje se uz riblje specijalitete i dobru muziku opuštamo zajedno s našim prijateljima koje smo kroz ove godine stekli u Vrsaru. Sutra se Koversada zatvara iako je vrijeme još uvijek pravo ljetno, i ovo je naš rastanak s Vrsarom, dogodine, rekao nam je ovaj simpatični bračni par. (S. BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater