PROJEKT LUCE I "VODNJANSKE ŠTORIJICE"

VIDEO MAPPING SPEKTAKL U VODNJANU: Vrhunske ilustracije iz stripa oživjele na vodnjanskim pročeljima

| Autor: Glas Istre
(Snimila Sandra Zrinić Terlević)

(Snimila Sandra Zrinić Terlević)


Sinoć su ulice i pročelja kuća u Vodnjanu postali "filmsko platno" - u sklopu projekta LUCE, priređen je video mapping kojim su oživjele vrhunske ilustracije iz stripa "Vodnjanske štorijice".

Ovim je stripom Turistička zajednica grada Vodnjana na originalan način ispričala vodnjanske, galižanske i perojske legende i pučke predaje za što je 2020. nagrađena nacionalnom turističkom nagradom "Simply the best", a ovi likovi su u petak navečer oživjeli kroz video mapping.

Glavni dio projekta LUCE održao se na Zagrebačkom trgu u Vodnjanu. U suradnji s čarobnjacima svjetla iz tvrtke Visualia napravljen je zadivljujući video mapping čije su se petominutne projekcije održavale u intervalima od 21 sat do ponoći.

Duž ulice Forno Grande posjetitelje su dočekale montirane svjetlosne i interaktivne instalacije koje su posebno došle do izražaja kad su se ugasila gradska rasvjeta.

Živo je bilo i na trgu Forno Grande, ukrašenom jednim od najljepših vodnjanskih murala, gdje je za glazbu bila zadužena Groovoteka, te se nudilo craft pivo i vino te street food.

(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)(Snimila Sandra Zrinić Terlević)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater