GENIJALNO

VIDEO / POGLEDAJTE OVO: Umažanin napravio spektakularni trik na rolama. Izveo ga je u Poreču. Za to je vježbao dvije godine. Podvig je odjeknuo i u New Yorku!

| Autor: Roberto RAUCH
Sven Buršić u akciji kod dvorane Žatika u Poreču

Sven Buršić u akciji kod dvorane Žatika u Poreču


Gotovo su dvije godine bile potrebne da Sven Buršić, 34-godišnji roler iz Umaga, uspješno izvede ovaj zahtjevni trik. Na rolama je, iza dvorane Žatika u Poreču, uspješno "proklizio" četirima dugačkim rukohvatima, čija ukupna dužina iznosi više od sto metara.

Takvim je pothvatom uspješno savladao najduži "line" na svijetu, odnosno niz trikova koje roler mora izvesti u jednom pokušaju. Da sve ne bi ostalo samo lijepo sjećanje pobrinuo se Leo Gamboc, koji je dronom uspješno snimio jedini uspješno izvedeni pokušaj izvedbe. Snimka je poslana na prestižno natjecanje "I Roll New York", koje okuplja video klipove najboljih trikova iz cijelog svijetu. Zadnjeg je dana 2020., u konkurenciji od preko 500 videa, ovaj klip osvojio odlično drugo mjesto i novčanu nagradu od 500 američkih dolara.

Premda se izvedba trika na prvu čini jednostavnom, plod je to dugogodišnjeg bavljenja ovim ekstremnim sportom. Buršić, naime, role vozi već punih 20 godina. Ove je godine postao državni prvak u disciplini "freestyle", a njegov uspjeh pomno prati i Hrvatski olimpijski odbor, čiji je Buršić stipendist 3. kategorije. U razgovoru nam je, osim detalja o izvedbi samog trika, iznio i nekoliko zanimljivosti o ovom sportu, koji broji čak 52 discipline.

Više čitajte u petak 15. siječnja u tiskanom izdanju Glasa Istre.

Pogledajte video sjajnog pothvata Svena Buršića:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum