VALFRESCO I GLAS ISTRE PREDSTAVLJAJU:

Valamar pokrenuo Valfresco Direkt - DOMAĆA KUŽINA I ŠPEŽA IZ UDOBNOSTI VAŠEG DOMA: Od danas www.valfresco.com dostupan svim građanima i turistima u Istri

| Autor: Glas Istre

Valamar Riviera, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj napravila je velik iskorak u razvoju novih i inovativnih proizvoda da bi unaprijedila usluge za turističku sezonu 2020. Tako je razvijena nova usluga online trgovine pod nazivom ValFresco Direkt na web adresi www.valfresco.com, koja je već od danas dostupna svim građanima i turistima u Istri po konkurentnim cijenama. Valfresco Direkt je web trgovina koja u vaš dom svakodnevno dostavlja lokalne namirnice i svježe pripremljena jela vrhunske kvalitete. Usluga je razvijena unutar Valamara u razdoblju od samo 60 dana, integrirajući postojeća znanja i vještine iz područja nabave, logistike, operacija, gastronomije, marketinga, prodaje, digitalizacije i upravljanja inovacijama.  

- Valfresco Direkt na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstava, vinara, maslinara i brojnih drugih domaćih proizvođača s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica. Uz domaće proizvode u ponudi Valfresco Direkta nalaze se i brojna gotova i polugotova jela po tradicionalnim recepturama koja se pripremaju u novouređenoj Centralnoj kuhinji Vinež kraj Labina, kao i Valamarovom restoranu La Pentola, ističe Karmela Višković, direktorica razvoja proizvoda u Valamaru i voditeljica projekta Valfresco Direkt. Centralnu kuhinju Vinež čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. U ovaj inovativni i tehnološki napredan projekt, koji će osigurati opskrbu čak dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk, Valamar je protekle zime investirao oko 29 milijuna kuna.

Valfresco direkt

Karmela Višković, direktorica razvoja proizvoda u Valamaru i voditeljica projekta Valfresco Direkt

 

Dostava svih sedam dana u tjednu

Valfresco dostava je dostupna svakog dana, uključujući nedjelju i blagdane, a dovoljno je da kupac izvrši narudžbu do 13 sati da bi mu proizvodi bili dostavljeni već idućeg dana, uz mogućnost plaćanja gotovinom pouzećem ili kartično online. Dostava se kupcima vrši iz Centralne kuhinje Vinež, kao i iz restorana La Pentola za područje Poreštine. Dostava naručenih proizvoda je do 20. lipnja besplatna za sve iznose, a nakon 20. lipnja ostat će besplatna za sve iznose kupovine iznad 300 kuna. Valfresco Direkt također nudi dostavu gostima odnosno turistima u kućama za odmor, a Valfresco usluga pokreće se sredinom lipnja i u Valamar kampovima. Uz jednostavno naručivanje i besplatnu dostavu na kućnu adresu Valfresco Direkt će osigurati najviše higijenske standarde uz ISO certifikate i Valamar garanciju kvalitete.

Valfresco direkt

Podrška razvoju domaće proizvodnje i gospodarstva

Valamar je za Valfresco Direkt ugovorio suradnju s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača pa se tako u ponudi nalaze vrhunski proizvodi iz Istre, Slavonije i Dalmacije s ciljem proširenja suradnje na partnere iz svih dijelova Hrvatske kao podrška razvoju lokalnog gospodarstva i domaće proizvodnje, kao i s perspektivom daljnjeg širenja ove online usluge na ostale Valamarove destinacije.

Valfresco direkt

Valfresco direkt koristiti će namirnice lokalnih proizvođača

 

Pružanje autentičnih doživljaja u turizmu jedan je od strateških ciljeva Valamara pri čemu je važna usluga hrane i pića. Prošle godine je udio domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegao 73%, što potvrđuje ulogu turizma kao snažne poluge za tržišni plasman domaće poljoprivrede i gospodarstva.

Sandi Paris pažljivo je izabrao asortiman vina, žestokih pića, likera i piva

Sandija Parisa, Valamarovog glavnog sommeliera i voditelja pića, ne treba posebno predstavljati. Vinima se profesionalno bavi od daleke 1995. godine, a na prvenstvima sommeliera Hrvatske čak je četiri puta osvojio titulu najboljega. Upravo je Sandi probrao vina i ostala pića koja se na Valfresco Direktu nude u kategoriji Vino & Co.

- I inače u Valamaru strastveno promoviramo vina koja imaju izuzetan karakter i jedinstvene su sorte vinove loze, kao što su istarska malvazija, teran, momjanski muškat i plavac mali, pa sam tako postupio i ovdje. Također sam gledao da, osim neizostavne Istre na čijim je vinima naglasak, imamo zastupljene i druge hrvatske vinske regije - Dalmaciju, Plešivicu, Slavoniju i Baranju - ističe Sandi.

Osim vina, u ponudi Valfresco Direkta nalazi se i čitav niz žestokih pića i likera poput biske, medice, travarice, komovice, erbe luigie i teranina, ali i vilijamovke, amara, pelinkovca, višnjevca i gina. I ljubitelji piva doći će na svoje, jer se - osim lagera i poznatih svjetskih brendova – u Valfrescu mogu naručiti i sve popularnija domaća craft piva.

- Pažljivo smo i strastveno birali asortiman vina, žestica, likera i piva, te se nadamo da će i naši kupci u odabiru pića uživati jednako kao što smo mi uživali birajući ih za njih - zaključujeParis.

Valfresco direkt

Sandi Paris, glavni Valamarov sommelier i voditelj pića

 

Preporuke iskusnog chefa

Dragan Delač, chef čiji potpis stoji na slasnim jelima iz La Pentole, započeo je svoj kuharski put odlaskom u San Marino gdje je dugi niz godina radio u renomiranom restaurantu Righi.

- Od tadašnjeg sam šefa prikupio prva saznanja o modernim načinima kuhanja i prvi se put susreo s Michelinovom zvjezdicom koju restaurant ponosno nosi - kaže Dragan. Uz modernu francusku kuhinju, ondje je svladao i talijansku, a imao je priliku naučiti i sve tajne izrade tjestenine na ruke. Karijeru je nastavio kao chef de partie te potom i sous-chef u prestižnom restoranu La Terazza na kruzeru Silversea, nakon čega postaje izvršni šef u hotelu Mons u Ljubljani. U Valamaru radi kao corporate food manager, a jedan od zadataka mu je i osmišljavanje a la carte ponude u Valamarovim restoranima s potpisom poput La Pentole čija jela možete naručiti putem Valfresco Direkta.

- Od jela s menua La Pentole toplo preporučujem rižot s gamberima i svježim špinatom, uživajte u odličnom laganom rižotu pripremljenim s vrhunskim namirnicama, potom pizzu Del Mare spravljenu po tradicionalnoj recepturi s domaćom dimljenom ribom, te bogatu i svježu salatu Nizza s kojom ćete zacijelo ostati fit, zaključuje Dragan.

Valfresco direkt

Dragan Delač, chef s dugogodišnjim iskustvom

VALFRESCO DIREKT

  • 200 lokalnih partnera i OPG dobavljača
  • Dostava dnevno svježe pripremljenih jela i namirnica svih sedam dana u tjednu
  • Besplatna dostava za sve narudžbe do 20. lipnja, a kasnije za sve narudžbe iznad 300 kuna
  • Jednostavnost naručivanja na www.valfresco.com iz udobnosti doma

Valfresco direkt

Jedno od jela iz ponude Valfresco direkta


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini