Prijem za uspješne gradske sportaše

Uz bolju sportsku infrastrukturu stižu i bolji rezultati

| Autor: Branko BIOČIĆ

Nakon realiziranih projekata Sportskog centra i boćarske dvorane, za ovu smo godinu u proračunu osigurali sredstva za izradu glavnog projekta pomoćnog nogometnog igrališta u Vinežu. Jednako tako, gotov je glavni projekt za gradski stadion, rekla je dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada

Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada zajedno s tajnikom Sportske zajednice Sinišom Verbancem, ugostila je labinske sportaše, osvajače državnih medalja te državne reprezentativce u svojim sportovima u 2019. godini.

Grad Labin se može pohvaliti zaista velikim brojem uspješnih sportaša pa su ovom prilikom na primanju kod Mohorović Čekada bili treneri i sportaši Judo kluba "Ippon" - pet osvajača medalje na Prvenstvu Hrvatske: Petar Basanić (veteran, 2. mjesto), Matija Sinožić (mlađi kadeti do 16 godina, 1. mjesto), Lukas Jakovljević (mlađi kadeti do 16 godina, 3. mjesto), Edib Jagodić (stariji dječaci, 3. mjesto), David Sandić (stariji dječaci, 3. mjesto), trener Vedran Pizentić. Potom, tu su bili i članovi Jedriličarskog kluba "Kvarner" - Laura Batelić, medalja na PH optimist plus, i trener Vlado Matijević; članovi Kickboxing kluba "Budokai" - Marino Faraguna (prvak Hrvatske i reprezentativac), Laura Batelić (medalja), Paolo Lazarić (prvak Hrvatske), Alan Tursunović (prvak Hrvatske) i trener Josip Faraguna; Teniskog kluba "Rabac" - Viktoria Hrvatin (nastup u reprezentaciji) i trener Bojan Baznik te Boćarskog kluba "Labin" - trener Romano Grižančić. Zbog neodgodivih obaveza prijemu nisu prisustvovali Fran Mileta, jedini rukometaš u povijesti Hrvatske koji je u istoj godini nastupio za tri različite državne selekcije, najbolje juniorsko desno krilo svijeta, osvajač srebrne medalje sa SP-a, potom boćari i boćarice čija je ženska ekipa prva na Prvenstvu Hrvatske ekipno, dok su muška ekipa pobjednici 3. HBL zapad.

- Čestitam vam na svemu što ste postigli. Grad Labin kontinuirano radi na poboljšanju sportske infrastrukture u gradu, te smo, nakon realiziranih projekata Sportskog centra i boćarske dvorane, za ovu godinu u proračunu osigurali sredstva za izradu glavnog projekta pomoćnog nogometnog igrališta u Vinežu. Jednako tako, gotov je glavni projekt za gradski stadion. Svake godine vas ima sve više, činjenica je da se sportom u našem gradu bavi velik broj ljudi i veseli što smo, zbog svega što činimo da uvjeti budu svakim danom bolji, i izvan Labina prepoznati kao dobar primjer. Želim vam prije svega da uživate u onome što radite, a ovakvi uspjesi su nagrada za vaš trud i odricanje i velika motivacija za budućnost. Grad Labin će i dalje, u okviru svojih mogućnosti, pratiti sve potrebe labinskog sporta, izjavila je Federika Mohorović Čekada.

Tajnik SZGL Siniša Verbanac zahvalio je Gradu Labinu na praćenju sporta, velikim ulaganjima i pružanju odličnih uvjeta sportašima. Naglasio je i važnost velikog broja djece i mladih uključenih u sport na području Grada Labina te je naveo da je čak tisuću djece aktivno uključeno u rad nekog od sportskih klubova u Labinu, a s time dolaze i rezultati. Riječ su dobili i sportaši koji su svi redom zahvalili Gradu i Sportskoj zajednici na praćenju sportskih udruga te pohvalili sportske objekte u gradu i uvjete koji su izuzetni. Svim sportašima uručen je prigodni poklon, uz želje za još bolje sportske rezultate u ovoj godini.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater